Jak pomóc?

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
poszuikująca
Praktykant
Zajmuję się: Jestem Team Lederem zespołu magazynowego
Kontakt:

Jak pomóc?

Post autor: poszuikująca »

WItam,
nie wiem gdzie zgłosić i czy wg powinnam gdzieś sprawę zgłosic więc poszukuję jakiejś porady
W moim otoczeniu jest kobieta która już ma 3 dzieci. 2 z nich zpoprzednich związków była jej odebrana i przebywała w ośrodku dla dzieci. Trzecie było cały czas przy niej z jej aktualnym partnerem. Wiem, że mają ciężką sytuację materialną. Jestem jej przełożoną w pracy i kiedy była obecna w pracy wiedziałąm, że jest to rodzina z problemami. w zeszłym roku zaszła w ciążę, w trakcie przyjmowała alkohol i paliła. Poroniła, wróciła do pracy chwilę popracowała i po nowym roku kolejna ciąża z podobnymi zachowaniami, kolejne poronienie. Teraz kolejna informacja o ciąży. Jest to bardzo osoba o bardzo ciężkim charakterze lubiąca rzadzić i pomiatać innymi. Wiem, że dzieci kocha ale martwię się czy w tym domu sa warunki i powinny pojawić się kolejne dzieci.
malinkka
Referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: Jak pomóc?

Post autor: malinkka »

Proszę napisać do ops - miejscowego dla pracownicy. Można anonimowo.
Pracownik socjalny powinien sprawdzić warunki, zaoferować pomoc jeśli jest uzależnienie od alkoholu.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
ODPOWIEDZ