WItam,
nie wiem gdzie zgłosić i czy wg powinnam gdzieś sprawę zgłosic więc poszukuję jakiejś porady
W moim otoczeniu jest kobieta która już ma 3 dzieci. 2 z nich zpoprzednich związków była jej odebrana i przebywała w ośrodku dla dzieci. Trzecie było cały czas przy niej z jej aktualnym partnerem. Wiem, że mają ciężką sytuację materialną. Jestem jej przełożoną w pracy i kiedy była obecna w pracy wiedziałąm, że jest to rodzina z problemami. w zeszłym roku zaszła w ciążę, w trakcie przyjmowała alkohol i paliła. Poroniła, wróciła do pracy chwilę popracowała i po nowym roku kolejna ciąża z podobnymi zachowaniami, kolejne poronienie. Teraz kolejna informacja o ciąży. Jest to bardzo osoba o bardzo ciężkim charakterze lubiąca rzadzić i pomiatać innymi. Wiem, że dzieci kocha ale martwię się czy w tym domu sa warunki i powinny pojawić się kolejne dzieci.
Jak pomóc?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Jestem Team Lederem zespołu magazynowego
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Jak pomóc?
Proszę napisać do ops - miejscowego dla pracownicy. Można anonimowo.
Pracownik socjalny powinien sprawdzić warunki, zaoferować pomoc jeśli jest uzależnienie od alkoholu.
Pracownik socjalny powinien sprawdzić warunki, zaoferować pomoc jeśli jest uzależnienie od alkoholu.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
Oprócz Jak pomóc? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Świadczenia pielęgnacyjne
Uprawnienia kuratora
ustalenie wysokości zasiłku stałego
Sprawozdanie MRPiPS 03
Klient nie wywiązał się z kontraktu.
Pomysły a ich realizacja - Grupa Robocza czy Zespół Inter.?
Rozmowa kwalifikacyjna - Referent w Dziale Świadczeń Rodzinnych i Funduszu Alimentacyjnego
Do Pana Tomka
przeliczenie zasiłku okresowego
Naiwne pytanie, ale nie mam pewności
Wywiad alimentacyjny z małoletnim
Zaopiniowanie kandydatury na rodzinę zastępczą
wywiad dotyczący 500+
Rezygnacja z pomocy, a wywiad środowiskowy (nie dotyczy Covid - 19)
jest problem ze stałym....
Okresowy i celowy dzielone na dni?