Gorąca prośba - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 cze 2011, 14:00

Kochani mam męża alkoholika i w końcu przekonałam go o leczeniu ale nie posiada żadnego ubezpieczenia czy w takiej sytuacji leczenie jest możliwe?
~MARIA

Napisano: 28 cze 2011, 18:13

rejestracja w Urzędzie pracy, lub kontakt z pracownikiem socjalnym i objęcie ubezpieczeniem przez pomoc społeczną, wpisanie męża do ubezpieczenia żony (jeśli posiada)
~ale jaja

Napisano: 22 lip 2011, 21:06

Marysiu mam prośbę czy mogłabyś mi opisać krok po kroku jak załatwiałaś z mężem leczenie, gdzie udaliście się, jakie dokumenty są potrzebne itp.
~Maria

Napisano: 24 lip 2011, 15:40

Art. 21 ust. 1. ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi wskazuje, iż leczenie odwykowe osób uzależnionych od alkoholu prowadzą stacjonarne i niestacjonarne zakłady lecznictwa odwykowego oraz inne zakłady opieki zdrowotnej.
2. Poddanie się leczeniu odwykowemu jest dobrowolne. Wyjątki od tej zasady określa ustawa.
3. Od osób uzależnionych od alkoholu nie pobiera się opłat za świadczenia w zakresie leczenia odwykowego udzielane w zakładach opieki zdrowotnej.
kokoshaglava
Stażysta
Od: 25 maja 2011, 23:20
Zajmuję się: PS

Napisano: 25 lip 2011, 10:00

opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
~inka

Napisano: 25 lip 2011, 10:00

opłat się nie pobiera, ale jeżeli nie są ubezpieczone, to nikt ich na terapię nie przyjmie. Chyba, że w ramach usługi prywatnej.
~inka

Napisano: 27 lip 2011, 11:52

ubezpieczenie z gops na okres pobytu najdłuzej 3 miesiace
~ja

Napisano: 27 lip 2011, 11:53

j.w
~m

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x