jak pomóc lkoholikowi??? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 lip 2011, 11:45

Witam,
Mam problem bylam z moim narzeczonym ponad 6 lat i zawsze lubił sobie wypić. Ostatnio przesadził, pił zbyt często. Spakowałam się i odeszłam od niego. kocham go i chciałabym z nim być dalej ale nie mam pojęcia jak mu pomóc...On pisze, że sie zmieni, podejmie leczenia (jak kazdy chyba alkoholik), ale nie wiem czy moge mu wierzyc...tyle razy obiecywal, ze juz nie bedzie pil.....Zastanawiam sie czy warto mu pomoc, czy jest sens...Chciałabym uzyskac jakies podpowiedzi w jaki sposob moge mu to zrobic, od czego zaczac?On ma dopiero 25 lat i jest Dorosłym Dzieckiem Alkoholika(przynajmniej tak mi się wydaje) Jego ojciec jest nalogowym alkoholikiem. Jesli ktos moze mi pomoc to bede wdzieczna.....
~Karo

Napisano: 12 lip 2011, 11:52

Radzę zakończyc to bo będziesz nie tylko dzieckiem alkoholika ale i żoną!!!!
~Sonia

Napisano: 12 lip 2011, 12:12

on nie ma obiecywać, ma podjąć konkretne kroki, aby sobie pomóc. Jeśli tego robi, to znaczy, że nie ma motywacji do zmiany, to znaczy, że liczy na twoje zrozumienie i poświęcenie. Jeśli ojciec jest alkoholikiem, to ona na pewno jest dda i jest możliwe, że powieli los ojca. Jeżeli on ciebie kocha, tak jak ty jego - niech to udowodni. Jeżeli nadal będzie tylko biecywał - odejdź od niego. Szkoda życia.
~jola

Napisano: 13 lip 2011, 9:50

Szkoda zycia Twojego, nawet nie wiesz w co się pchasz.Daj sobie spokój, bo zmarnujesz sobie życie, a masz je tylko jedno.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2011, 23:07

Szkoda życia racja to On musi chcieć, nie ma innej opcji i nie wmawiaj sobie że ty mu pomożesz bo to mżonki. Jak sięgnie dna to może się odbije. Powodzenia jest dużo niealkoholików może nie lepszych próbuj zawsze masz wybór.
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x