jak postąpić - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 sty 2014, 16:11

Wnioskodawca zatrudniony w oparciu o umowę o pracę został zwolniony z pracy i od razu zatrudniony w innej firmie na podst. umowy o pracę ale na pół etatu z niższym wynagrodzeniem. czy jest utrata/uzysk czy jako ciągłość zatrudnienia? Jak postępujecie w takich sytuacjach?
~ja fa

Napisano: 29 sty 2014, 16:49

utrata / uzysk
~just

Napisano: 30 sty 2014, 9:49

Nieważne że ma ciągłość zatrudnienia tylko zmieniły się warunki zatrudnienia i wysokość wynagrodzenia?
~~ja fa

Napisano: 30 sty 2014, 10:54

tak
~bogus

Napisano: 30 sty 2014, 11:44

Ale zgodnie z art. 3 ust 23 pkt c- utrata zatrudnienia to utrata zatrudnienia.... i jak ma się do tego art. 22 z którego wynika co to jest zatrudnienie. Więc ta osoba ciągle jest w zatrudnieniu tylko zmieniły się warunki zatrudnienia i pracodawca.
~~ja fa

Napisano: 30 sty 2014, 12:01

jest utrata jest uzyskanie.
~~o~

Napisano: 30 sty 2014, 12:39

A jak w przypadku umów zlecenie co miesiąc przeliczacie dochód bo może być różny w każdym miesiącu z zgodnie z art. 3 ust 22 wykonują pracę na podstawie umowy zlecenie , czy w takim przypadku co miesiąc utracać dochód i uzyskiwać nowy bo nowa umowa i może inne wynagrodzenie.
~Ela

Napisano: 02 lut 2014, 21:22

Jak ma świadectwo pracy to utrata i uzyskanie z nowej . Zgodnie z ustawą dochodu utraconego nie uwzględnia się.
~Ela

Napisano: 04 lut 2014, 17:15

Ja z umów zlecenie z kazdego miesiąca przeliczam dochód z racji tego że moje wnioskodawczynie pracuja niepełne miesiące i te kwoty sa rózne.
~Karolina

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem