jak przechowujecie akta spraw 500+?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
01gops
Stażysta
Zajmuję się: Świadczenia Rodzinne/świadczenia wychowawcze/fundusz/
Kontakt:

Re: jak przechowujecie akta spraw 500+?

Post autor: 01gops »

kiki88 pisze: 23 paź 2019, 10:26 ja mam osobną teczkę dla każdej rodziny dla każdego świadczenia i tak rok góra dwa leża u mnie później przenoszę do archiwum
ja też robię jak powyżej trzymam 2 lata dokumenty na stanowisku a następnie zdaję do archiwum z kategorią B10 czyli po 10 latach od zakończenia sprawy dokumenty są niszczone. na przykład w tym roku będę niszczyć już dokumenty z okresu zasiłkowego 2008/2009.
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Re: jak przechowujecie akta spraw 500+?

Post autor: nowa26 »

do osób zajmujących się archiwum - co w przypadku koordynacji gdzie zakres sprawy wach się w okolicach czasem nawet kilku lat ( mam na myśli sytuację gdy wniosek dotyczył okresu zasiłkowego 2018/2019 a odpowiedź od Wojewody dostaliśmy np. w tym roku 2023 ) jak to spakować do archiwum? Albo w sytuacji gdy już spakowaliśmy teczkę do archiwum a oni dosłali teraz jakieś pismo do tej starej sprawy?
ODPOWIEDZ