https://biznes.onet.pl/podwyzszenie-wiek ... news-detal
... i nie mam tu przede wszystkim na myśli zaniku instytucji babci, tylko \"cywilizacyjne\" niszczenie naturalnej instytucji rodziny. A o emeryturach, takich dla ludzi, możemy zapomnieć. Ciekawe jakie propozycje mają środowiska homoseksualne w kwestii naprawy systemu emerytalnego, albo jakieś inne single, którym się wydaje, że... którym się wydaje. I jeszcze moje dzieci będą robić na ich emeryturę. Kurde, szlag człowieka trafia, gdy pomyśli,że nie dość, że płacę parę razy więcej podatków niż taki singiel, to jeszcze tracę parę razy więcej czasu i sił związanych z utrzymaniem i wychowaniem dzieci, które będą wyrabiać emeryturę takiemu singlowi, który w tym czasie nieżle się \"pobawi\", obowiązków zero (poza ew. pracowniczymi) i jeszcze na stare lata będzie korzystał z owoców pracy moich dzieci. To jest dopiero piękne uzewnętrznienie sprawiedliwości społecznej. Kiedyś było tzw. \"bykowe\" (taki parapodatek). Dziś powinni wprowadzić ten instrument finanosowy w podwójnym wymiarze, to szybko nabraliby respektu do życia i szacunku do instytucji rodziny.
I żeby nie było wątpliwości, mam na myśli \"singli\" z wyboru, a nie z konieczności, czy różnych trudności osobistych. O środowiskach homoseksualnych nie wspomnę. Ciekawe, jaki to spec medyczny doszedł do wniosku, że jakiś czas temu (nie przypominam sobie dokładnie kiedy, jakieś kilkanaście lat temu), że homoseksualizm chorobą nie jest ONZ - tzn. konkretna agenda w jego strukturach wykreśliła tą chorobę z listy chorób. Teraz jest to \"normą\". Sic!