witajcie mam pytanie do pracownikow gopsu,mopsu ...
co dolicza sie do dochodu rodziny starajac sie o zapomoge z waszych urzedach?
- praca meza- to wiem ze tak-985zł
- bezrobotna bez prawa do zasilku-to tez wiem
-zasilki rodzinne(4dzieci) i (jedno z orzeczeniem)pielegnacyjne i rehabilitacyjne- to tez wiem ze tak -757
-dorabiam w pracach urzyteczno-spolecznych za 283zł-tez doliczaja
i wlasnie najbardziej chodzi mi o stypendium dla dzieci szkol podstawowych i gimnazjum?
jak jest u was ?????????
mieszkajac gdzie indziej w innej gminie,nie doliczali stypendium do dochodu, chyba ze bylo ono w miesiacu poprzedzajacym wniosek,
teraz gdzie przebywam gmina dolicza stypendium do dochodu rozkladajac je na jakies dziwne miesiace np; stypendium bylo wyplacone w czerwcu,a wniosek skladany w sierpniu dochod zawsze opieka brala za miniony miesiac a nie jakies dochody liczone po czesci z czerwca rozkladane na kolejne miesiace do przodu,;(((( pieniadze za stypendium byly w czerwcu a nie w sierpniu czy lipcu??? napiszcie oco w tym chodzi ? bo ja tego nierozumiem ,skladajac wniosek w sierpniu to w lipcu nie mialam tych pieniedzy w reku,po jedno a po drugie ,stypendia sa wyplacane za miesiace do tylu a nie do przodu...prosze wytlumaczcie mi to ,bo albo ja jestem głupia albo opieka robi z nas gł....ów( bez urazy ale jedne sa ok a inne -brak słow)