jak to sie ma do etyki urzedniczej - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 maja 2011, 17:34

Mam prośbę. Proszę odnieść się do mojej krytyki co do KIS -ów. Chciałbym poznać różne opinie !

Po pierwsze uważam, że KIS przy OPS-ch, to zwyczajna lipa !
Bo tak : osoby z OPS ( ewentualnie, lecz rzadko przy UM. UG) szybko założyły stowarzyszenie, wciągając kogo się da, ze znajomymi i rodziną włącznie....
Kiedy załapali co jest grane z funduszami robią projekty, w których uczestniczą jako koordynatorzy , wykonawcy szkoleń itp...
Dla ściemy robią i projekty (niby) dla OPS i ci sami, jak jest przerwa, już jako Stowarzyszenie....

Czy mama rację ? Wielu mówi,że nie mam ! Osądzcie sami:
Kierownik , zastępca , główna księgowa , pracownik socjalny - ze stowarzyszenia. Kolejne osoby najpierw z wolontariatu (na niby) -stają się:
koordynatorem projektu , koordynatorem KIS, Koordynatorem MKIS, koordynatorem projektu dla MKIS (3-4 osoby ). Po ,,pewnym\'\' czasie, ni z tego ni z owego, są już w OPS pracownikami (nawet etatowymi) !
Kiedy nastąpiła cisza i czeka się na decyzję lub kasę z funduszy z Urzędu Marszałkowskiego lub Ministerstwa, robią , te same osoby, programy dla swojego stowarzyszenia z tym że pomoc idzie od kolegów z innych OPS, ale uwaga : też należących do tegoż samego Stowarzyszenia (grupa wsparcia !) Zawsze jest zatrudnienie, pomysł, wsparcie....Wyniki ,, osiągów\'\' przez nikogo nie konfrontowane, wymagane !:
W związku z tymi ,,możliwościami\'\' kilka osób dostanie pracę (członek lub znajomy członka stowarzyszenia ). Kolejne 2-4 osoby dołączą do grona niby ,,uratowanych przed wykluczeniem...\'\' Na skalę powiatu ilość osób które naprawdę coś osiągnęły , założyły dział. gosp. lub jest śmiesznie mała, żadna !
~Miro

Napisano: 27 maja 2011, 11:05

ze zwykłymi projektami w ops tez tak jest.....
~uu

Napisano: 12 sty 2012, 0:36

dziwić może tak słaba reakcja na Twój post - piszesz o bardzo ważnej sprawie. Ma to związek nie tylko z etyką urzędniczą ale także z innymi pryncypiami: uczciwością, prawidłowym wykorzystywaniem środków publicznych itd.

Ale odpowiedź ~uu jakby tłumaczy brak odzewu: \"ze zwykłymi projektami w ops tez tak jest.....\" Czyli co? Wszyscy kombinują? To przerażające!
cojanato
Praktykant
Od: 12 sty 2012, 0:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2012, 14:21

Miro co ty piszesz. U nas KIS jest od 2006 r. przy OPS. Wczesniej poprostu zatrudnialiśmy specjalistow ze środków własnych a teraz ze środków POKL. Nie zakladamy żadnych stowarzyszeń ani cudów. Nie wciagamy zadnej rodziny ani znajomych bo to musza by.c specjaliści z kwalifikacjami , doświadczeniem no i konkurencyjna stawką. Mamy poprostu więcej roboty, papierologi , ksiegowania itp.
~ja

Napisano: 24 mar 2012, 21:00

Miro o czym mowa w ogóle? ktoś chyba dorabia własne teorie do tego czego nie rozumie
~kaka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x