Witam... Mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić... ;/ przyznałam babce dodatek mieszkaniowy. Ona odwołała się do SKO. SKO uchyliło moją decyzję i przyznało babce dodatek w większej wysokości. Za październik wypłaciłam babce dodatek wg swojej decyzji ale już od listopada muszę jej wypłacić wg decyzji SKO. Nie wiem jak to zrobić... decyzji nie mogę usunąć...;/ muszę jej wypłacić tą różnicę za październik i normalnie już później od listopada ale nie wiem jak to mam zrobić w CHEOPSIE...;/ BARDZO PROSZĘ O POMOC BO TO PILNA SPRAWA!!!!
Pracuję na Cheopsie i nie miałam takiej sytuacji, ale gdyby - to tak na szybko: tylko w programie wygasiłabym tę decyzję do ostatniego m-ca wypłaty, decyzję przygotowałabym poza systemem, a wypłatę dodatku dla tej osoby robiłabym w każdym miesiącu na liście dodatkowej (oczywiście też poza systemem), w listopadzie z wyrównwniem za październik, a dalej za każdy m-c do końca tego dodatku.
Należałoby tylko pamiętać o tym dodatku przy wykonywaniu sprawozdań.
A poza tym skorzystałabym z pomocy informatyka, myślę że byłoby jakies rozwiązanie, ale może trzeba byłoby trochę poczekać.
Dlatego wybrałabym to wyjście awaryjne jak wyżej.
Pozdrawiam.
Jak wejdziesz na daną decyzje to możesz zmienić kwotę do wypłaty, albo wykasować decyzje i wystawić na nowo. Jak masz problem to wydrukuj sobie instrukcję obsługi. Ja bym nic ręcznie nie wystawiała dzisiaj jesteś a jutro możne robić to ktoś inny. Jak jest program trzeba z niego korzystać
Możesz zakończyć poprzednią decyzję, wchodzisz na zdarzenia - decyzja - nowe okienko i zakończenie realizacji.
Następnie robisz nowy wniosek i przyznajesz nową kwotę. Jeżeli wypłaciłaś już za jeden miesiąc to na harmonogramie wypłat poprawiasz ręcznie kwotę do wypłaty w listopadzie, mając na uwadze różnicę za październik. Przy harmonogramie wypłat są takie małe okienka gdzie możesz poprawiać kwotę , termin wypłat.