Jak to zrobić w CHEOPSIE???? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 lis 2016, 8:40

Witam... Mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić... ;/ przyznałam babce dodatek mieszkaniowy. Ona odwołała się do SKO. SKO uchyliło moją decyzję i przyznało babce dodatek w większej wysokości. Za październik wypłaciłam babce dodatek wg swojej decyzji ale już od listopada muszę jej wypłacić wg decyzji SKO. Nie wiem jak to zrobić... decyzji nie mogę usunąć...;/ muszę jej wypłacić tą różnicę za październik i normalnie już później od listopada ale nie wiem jak to mam zrobić w CHEOPSIE...;/ BARDZO PROSZĘ O POMOC BO TO PILNA SPRAWA!!!!
Gość

Napisano: 02 lis 2016, 9:43

Pracuję na Cheopsie i nie miałam takiej sytuacji, ale gdyby - to tak na szybko: tylko w programie wygasiłabym tę decyzję do ostatniego m-ca wypłaty, decyzję przygotowałabym poza systemem, a wypłatę dodatku dla tej osoby robiłabym w każdym miesiącu na liście dodatkowej (oczywiście też poza systemem), w listopadzie z wyrównwniem za październik, a dalej za każdy m-c do końca tego dodatku.
Należałoby tylko pamiętać o tym dodatku przy wykonywaniu sprawozdań.
A poza tym skorzystałabym z pomocy informatyka, myślę że byłoby jakies rozwiązanie, ale może trzeba byłoby trochę poczekać.
Dlatego wybrałabym to wyjście awaryjne jak wyżej.
Pozdrawiam.
aga2

Napisano: 02 lis 2016, 15:18

Jak wejdziesz na daną decyzje to możesz zmienić kwotę do wypłaty, albo wykasować decyzje i wystawić na nowo. Jak masz problem to wydrukuj sobie instrukcję obsługi. Ja bym nic ręcznie nie wystawiała ;) dzisiaj jesteś a jutro możne robić to ktoś inny. Jak jest program trzeba z niego korzystać :D
qwertq

Napisano: 07 lis 2016, 15:52

Możesz zakończyć poprzednią decyzję, wchodzisz na zdarzenia - decyzja - nowe okienko i zakończenie realizacji.
Następnie robisz nowy wniosek i przyznajesz nową kwotę. Jeżeli wypłaciłaś już za jeden miesiąc to na harmonogramie wypłat poprawiasz ręcznie kwotę do wypłaty w listopadzie, mając na uwadze różnicę za październik. Przy harmonogramie wypłat są takie małe okienka gdzie możesz poprawiać kwotę , termin wypłat.
ALAP

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x