CO ; CCW - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 lis 2016, 13:15

Kto mi wytłumaczy kiedy jest centralne ogrzewanie i centralnie ciepła woda bo już zgupiałam ( ja mam na bank centralne ogrzewanie) ale nie wiem jak to działa w drugą stronę.

1) Rozumiem że tak jak u mnie mieszkam w bloku, w dużej piwnicy wszyscy lokatorzy mamy 1 wielką kotłownię w której pali sobie Pan i całe ciepło idzie przez grzejniki, a woda ciepła idzie przez rury. Czyli u mnie jest centralnie ogrzewanie i centralnie ciepła woda.

2) A jak np. jest blok i każdy indywidualnie w domu ma sobie piec na węgiel i ogrzewa nim tylko swoje mieszkanie, do wody np. ma bojler to on ma to centralne czy go nie ma? Musi sam się zatroszczyć o to by mieć ciepłą wodę i ciepłe mieszkanie.

3) Jak ma ktoś piec elektryczny do ogrzania to oczywiście nie ma centralnego ogrzewania.

Może ktoś mi to jakoś sensownie wytłumaczyć?
black30

Napisano: 03 lis 2016, 15:51

Zgodnie z ust. 7, jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony w instalację doprowadzająca energię cieplną do celów ogrzewania, w instalację ciepłej wody lub gazu przewodowego z zewnętrznego źródła znajdującego się poza lokalem mieszkalnym, osobie uprawnionej do dodatku mieszkalnego przyznaje się ryczałt na zakup opału, stanowiący część dodatku mieszkalnego.
wert

Napisano: 27 mar 2023, 8:23

Jeśli jest jeden piec na cały blok i najemca opłaca oprócz czynszu za CO i CW to mamy CO i CW
natomiast jeśli piec jest w mieszkaniu i najemca kupuje sobie prąd gaz węgiel na to by palić w tym piecu mamy w tym przypadku ogrzewanie etażowe i tu liczymy ryczałty
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem