jak wysłać wezwanie przez SI KDR elektronicznie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sie 2023, 8:47

Dzień dobry,
jak wysłać elektronicznie wezwanie do uzupełnienia danych we wniosku.Facet wysłał 2 wnioski, jeszcze błędnie. Jeden wniosek mam w obsłudze, drugi czeka na obsługę. Jak zrobić teraz, aby wysłać te zawiadomienie w systemie (proszę o instruktaż po kolei :D ). Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo nigdy tego nie robiłam.
liliput
Referent
Od: 07 cze 2017, 14:34
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 sie 2023, 11:17

u góry po prawej "dokumenty"
trzeba zaznaczyć wniosek i nacisnąć przycisk "odpowiedz"
wybrać rodzaj pisma i wybrać przycisk "utwórz dokument"
i teraz w zależności jaki masz szablon tak trzeba uzupełnić pola. ja dostosowałam szablon tak, żeby cała treść była w oknie "treść wyjaśnienia" - dzięki temu wnioskodawca widzi całą treść bez konieczności ściągania wygenerowanego pliku w formacie .docx (pomocne, gdy ktoś otwiera pisma na telefonie i nie ma aplikacji do wordowskich plików lub po prostu nie jest biegły w obsłudze smartfona, czy nawet emp@tii na komputerze)
potem klikamy zatwierdź, wyślij, wybieramy szablon, "generuj dokument" - "podpisz i wyślij" podpis kwalifikowany i pismo jest wysłane - powinien pojawić się komunikat, że się udało
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 09 sie 2023, 14:59

Ale dokładnie gdzie, bo wniosek zaznaczam w skrzynce odbiorczej emp@tia i tam nic takiego nie mam. Jak muszę wejść na wniosek, aby w prawy roku mieć te dokumenty.

Z góry dziękuję za opd.
liliput
Referent

Napisano: 10 sie 2023, 10:13

no właśnie trzeba wejść do wniosku? działamy na wniosku, wezwanie wysyłamy do złożonego wniosku...

jakby nadal był problem to może warto zajrzeć do e-lerningów, tam są filmiki krok po kroku
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 sie 2023, 10:53

Dziękuje, zrobiłam;)
liliput
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU