jakaś pomoc finansowa - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 cze 2015, 19:32

witam
mam pytanie, obecnie jestem w 6 miesiacu ciąży wcześniej pracowalam na umowe zlecenie więc w tej chwili jestem zar. w UP, z ojcem dziecka rozeszliśmy sie chwile przed tym jak sie dowiedzialam o ciąży, na troche wrócił do domu ale chyba nie do końca nam sie układa, często on zostaje sie u rodziców ale mimo wszystko bywa u mnie, ja zostalam sie bez grosza przy duszy a jedynym ratunkiem dla mnie są jego dochody, ma ok 1800zł z czego 1000zl to spłaca kredyty (wiem że nikogo to nie obchodzi) ale idąc do Mopsu podając jego dochód nie należy mi się nic, co moge zrobić? czy mam szanse na jakąkolwiek zapomoge?? bywa tak że on nie zostawia mi pieniędzy i naprawde zoostaje sie bez chleba ale pani z mopsu jesli zrobi wywiad to z pewnoscia dowie sie ze on tu bywa. jeśli go wyrzuce i zasądze o alimenty to zupelnie nie bede miała na nic, nie mam zadnych możliwości ani w rodzinie ani nigdzie... pomocy :( :(
sylwia91

Napisano: 11 cze 2015, 8:02

jako osoba samotna miałabyś zasiłek okresowy z powodu bezrobocia 271,00zł a potem zasiłek rodzinny no i alimenty trzeba będzie załatwić żeby to mieć. Może coś na żywność. A jak dzidziuś podrosnie to koniecznie szukać pracy :) powodzenia :)
now

Napisano: 11 cze 2015, 18:43

z pracą to nie bedzie problemu, tylko że też na umowe zlecenie... gorzej bedzie z dzieckiem bo nie wiem kto mi sie nim zajmie... narazie chce sie skupic teraz na swoim zdrowiu a brak pieniedzy mi tego nie ułatwia :(
sylwia91

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x