Nieprzeprowadzenie wywiadu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 cze 2015, 10:03

4a.53) Niewyrażenie zgody na przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego przez osoby lub rodziny ubiegające się o świadczenia z pomocy społecznej lub na jego aktualizację przez osoby lub rodziny korzystające ze świadczeń z pomocy społecznej stanowi podstawę do odmowy przyznania świadczenia, uchylenia decyzji o przyznaniu świadczenia
lub wstrzymania świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej.

Proszę o info czy jak mnie klient celowo nie wpuści do domu, nie otworzy drzwi żeby zrobić aktualizację wywiadu, chociaż będzie w mieszkaniu, mam podstawę w oparciu o notatki wnioskować o uchylenie aktywnej decyzji lub wstrzynać świadczenie w postaci obiadów dla dziecka w szkole
Truskawka

Napisano: 11 cze 2015, 10:17

ja bym wyslała wszecie postepowania dot uchylenia decyzji z terminem wejscia w srodowisko, jak nie wpusci to sprawa czysta
angel

Napisano: 16 cze 2015, 12:19

wysyłam pismo o wszczęciu postepowania administracyjnego - w uzasadnieniu cytuje art. z ustawy o pom społ który mówi o konieczności aktualizacji wywiadu nie częściej niż co 6 m-cy
yyyy

Napisano: 17 cze 2015, 7:52

Wg mnie to należy najpierw wysłać do strony pismo , że w dniu np. 20.06.2015 r. w godz. 10.00 - 11.00 zostanie przeprowadzony wyw. środowisk. ( aktualizacja) .
Jeżeli ten termin stronie nie odpowiada to należy się skontaktować z OPS (np. telefonicznie ) i ustalić inny termin.

Dopiero wtedy gdy nie dojdzie do przeprowadzenia wyw. środ. należy zrobić wszczęcie postępow. adminst. itd.
pawel.w

Napisano: 17 cze 2015, 11:13

a od kiedy umawiamy się na wywiad?????!
IZZU

Napisano: 17 cze 2015, 13:35

W przypadku gdy np. pr. socjalny dwukrotnie udał się pod wskazany wywiad i nie zassał strony w miejscu zamieszkania to my w takim wypadku wysyłamy pismo, informujące iż w tym dniu w godz. od do zostanie przepr. wyw. środowisk.
Dopiero wtedy gdy pomimo umówieni się na konkretny dzień i godz. nie uda Ci się przepr. wywiadu możesz wszczynać postępowanie admin. itd.
W przeciwnym razie polegniesz w SKO.
pawel.w

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem