JAKI BĘDZIE WYROK TRYBUNAŁU W SPRAWIE ŚWIADCZEŃ PIELĘGNACYJNYCH? - Świadczenia rodzinne

Strona 19 z 20    [ Posty: 192 ]

Napisano: 05 gru 2013, 16:48

W sądach raczej powinno mieć znaczenie ze względu na zasadę trwałości ostatecznych decyzji administracyjnych.
~m&m

Napisano: 05 gru 2013, 16:53

~m&m nastepny nawiedzony typ
~xyz

Napisano: 05 gru 2013, 17:40

No to udowodnij mi moje nawiedzenie.
~m&m

Napisano: 06 gru 2013, 10:14

udowodnienie - Sam wyrok Trybunału nie tworzy ani roszczeń o wypłatę utraconych korzyści za okres po 30 czerwca 2013 r., ani nie daje podstaw do ubiegania się o nowe świadczenie pielęgnacyjne lub specjalny zasiłek opiekuńczy, które przewiduje obowiązująca ustawa o świadczeniach rodzinnych.

czyli WSA oddali skarge czy to takie trudne do udowodnienia ?
~xyz

Napisano: 06 gru 2013, 10:26

~xyz nie pisz bzdur !!

Mając na uwadze zakres złożonych do Trybunału Konstytucyjnego wniosków, Sąd stwierdza, że w przedmiotowej sprawie zachodzą okoliczności, o jakich mowa w art. 125 § 1 pkt 1 P.p.s.a. Rozstrzygnięcie niniejszej sprawy zależy bowiem od toczącego się przed Trybunałem Konstytucyjnym postępowania mającego na celu zbadanie zgodności z normami wyższego rzędu art. 11 ust. 1 i 3 ustawy zmieniającej. Jeżeli na skutek działań kontrolnych TK, art. 11 ust. 1 i 3 ustawy zmieniającej zostanie uznany za niezgodny z przepisami Konstytucji RP, to tym samym przestanie istnieć zasadnicza podstawa prawna zaskarżonej decyzji, czyli brak prawa do świadczenia pielęgnacyjnego.

tak w postanowieniu WSA

https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/71E71FBF52
~konik z podlasia

Napisano: 06 gru 2013, 10:35

znow sie walachu wtracasz TK stwierdzil to co napisalem a pojedynczy sedzia nie byl wrozem aby przewidziec to co uchwalil TK

glupie walaszysko z podlasia !!!!!
~xyz

Napisano: 06 gru 2013, 11:54

rzecznik źle skonstruował w wniosek chodziło o prawa nabyte poprzednią ustawą a nie poszerzył wniosku o prawa wg nowej ustawy dlatego TK nie mógł orzec inaczej, sędzina naprowadzała przedstawiciela RPO na odpowiedni tor ale nie ,,zakumał\'\'
~Kati

Napisano: 06 gru 2013, 12:25

to po co wysylaja dyrektora patafiana jak jest nie kumaty ? moglo to byc zalatwione albo jest to jego tepota albo to bylo ustawione !!!
~rolniczka

Napisano: 06 gru 2013, 12:45

A powiedzcie mi czy np 145 KPA osoba składa skargę i co my dalej nie możemy przyznać bo ustawa obowiązuje? jak myślicie
~ola

Napisano: 06 gru 2013, 13:05

nie można skorzystać z art. 145 bo ustawa już nie obowiązuje a decyzje wygasły
~Kati

Strona 19 z 20    [ Posty: 192 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x