jakie chcecie dodatki specjalne za prowdzenie 500 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 05 lut 2016, 9:37

Nie mogą Cię bez powodu zwolnić, a nie przyjęcie dodatkowych obowiązków powodem do zwolnienia nie może być - wtedy inspekcja pracy/sąd pracy. A w drugą stronę patrząc - kto to zrobi jak Ciebie zwolnią? Możesz im po kolei wymienić wszystkie akty prawne które musisz znać, rodzaje świadczeń i dodatkowe obowiązki a potem życzyć powodzenia w szukaniu kogoś kto to błyskawicznie przyswoi i bezbłędnie będzie prowadził - bo za wtopy i opóźnienia odpowie Wójt i kierownik OPSu :) Akurat w tej sytuacji to oni są w dupie a nie My :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:38

gasiak pisze:ja w rozmowie z kierownikiem - o podwyżce może nie, bo mamy teraz w lutym wszyscy, ale zapytam o dodatek dla mnie księgowej, nawet dla kierownika bo jednak każdemu obowiązków dojdzie skoro 2 % ma iść na bezsensowne zakupy to lepiej dać to ludziom, zobaczę co powie kierownik
dobre z ciebie dziecko nawet o kierownika dbasz :D ... pracujcie ... uciekam na szkolenie .. z BIPu mam
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:42

Iks - kocham Cię :)
kawa i ciasto

Napisano: 05 lut 2016, 9:44

Bierzcie 500+ i nie marudźcie. Dwa systemy świadczeń nie będą istnieć, bo to za drogo. Coś padnie na 100 %. Wyobrażacie sobie kwik medialny, gdyby powiedzieli już teraz, że zasiłki rodzinne zabiorą? Oni nie są aniołami, czy cudotwórcami i też liczyć potrafią. Te schetyny, kopaczki, kosiniaki plułyby na wszystkie strony. I tak nieźle szaleją. Spokojnie, wszystko po kolei. Gdy w świadczeniach rodzinnych zostaną tylko świadczenia opiekuńcze to za chiny się nie utrzymacie, a nie wiadomo, czy i za opiekuńcze się jakoś nie wezmą i nie znacjonalizują opieki. Będą bony, talony, opiekunki, miejsca pobytu.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:44

IKS to chyba jest w ten sposób: robi aneks za zgodą stron, Ty nie podpisujesz (brak zgody strony strony), mogą dać Ci świadectwo i nową umowę z nowym zakresem i też możesz nie podpisać i do widzenia. Przynajmniej gdzieś tak czytałem.
A drugie to to, że ja też u siebie postraszyłem trochę tym: wdrożenie nowego pracownika, więcej jego szkoleń, nowe stanowisko, nowe szafy, nowy komputer, pensja i pochodne, opłata za licencje a i pensja + pochodne :) Więc im chęć trochę odeszła :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 lut 2016, 9:46

west pisze:Bierzcie 500+ i nie marudźcie. Dwa systemy świadczeń nie będą istnieć, bo to za drogo. Coś padnie na 100 %. Wyobrażacie sobie kwik medialny, gdyby powiedzieli już teraz, że zasiłki rodzinne zabiorą? Oni nie są aniołami, czy cudotwórcami i też liczyć potrafią. Te schetyny, kopaczki, kosiniaki plułyby na wszystkie strony. I tak nieźle szaleją. Spokojnie, wszystko po kolei. Gdy w świadczeniach rodzinnych zostaną tylko świadczenia opiekuńcze to za chiny się nie utrzymacie, a nie wiadomo, czy i za opiekuńcze się jakoś nie wezmą i nie znacjonalizują opieki. Będą bony, talony, opiekunki, miejsca pobytu.
Dobrze gada, polać mu. A w kwestii podwyżek to jeżeli dadzą Wam do podstawy to już całkiem lala :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 05 lut 2016, 9:47

Jeżeli 500+ się utrzyma, to z rodzinnego może zostać 500+ na pierwsze dziecko.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:49

Z 500+ nawet 1% to więcej kasy niż dziś z rodzinnego 3%
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:51

west pisze:Z 500+ nawet 1% to więcej kasy niż dziś z rodzinnego 3%
Z tym się nie zgodzę u mnie w gminie jest inaczej :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 05 lut 2016, 9:52

Ja też jestem zdania, że to ujednolicą, coś wezmą z rodzinnych, coś z 500+ i będzie ktoś do zwolnienia.
Dlatego my chcemy to robić pod warunkiem stażysty do przyjmowania wniosków, bo inaczej się nie wyrobimy. Nie ma szans.
I za kasę a nie za darmo, to jest szansa dorobienia do tych naszych śmiesznych pensyjek na najniższej. Roboty będzie huk, sami wiecie. Decyzje, sryzje, sprawozdania, ponadto cała odpowiedzialność. Za darmo - niech robią sami. Kasa z tego będzie, cooo, wielki ból żeby nie dać tym najniższego szczebla? Bo się socjalni zes... na rzadko?
kawa i ciasto

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x