dobre z ciebie dziecko nawet o kierownika dbaszgasiak pisze:ja w rozmowie z kierownikiem - o podwyżce może nie, bo mamy teraz w lutym wszyscy, ale zapytam o dodatek dla mnie księgowej, nawet dla kierownika bo jednak każdemu obowiązków dojdzie skoro 2 % ma iść na bezsensowne zakupy to lepiej dać to ludziom, zobaczę co powie kierownik
Dobrze gada, polać mu. A w kwestii podwyżek to jeżeli dadzą Wam do podstawy to już całkiem lalawest pisze:Bierzcie 500+ i nie marudźcie. Dwa systemy świadczeń nie będą istnieć, bo to za drogo. Coś padnie na 100 %. Wyobrażacie sobie kwik medialny, gdyby powiedzieli już teraz, że zasiłki rodzinne zabiorą? Oni nie są aniołami, czy cudotwórcami i też liczyć potrafią. Te schetyny, kopaczki, kosiniaki plułyby na wszystkie strony. I tak nieźle szaleją. Spokojnie, wszystko po kolei. Gdy w świadczeniach rodzinnych zostaną tylko świadczenia opiekuńcze to za chiny się nie utrzymacie, a nie wiadomo, czy i za opiekuńcze się jakoś nie wezmą i nie znacjonalizują opieki. Będą bony, talony, opiekunki, miejsca pobytu.
Z tym się nie zgodzę u mnie w gminie jest inaczejwest pisze:Z 500+ nawet 1% to więcej kasy niż dziś z rodzinnego 3%