jakie chcecie dodatki specjalne za prowdzenie 500 - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 05 lut 2016, 9:56

kawa i ciasto pisze:Ja też jestem zdania, że to ujednolicą, coś wezmą z rodzinnych, coś z 500+ i będzie ktoś do zwolnienia.
Dlatego my chcemy to robić pod warunkiem stażysty do przyjmowania wniosków, bo inaczej się nie wyrobimy. Nie ma szans.
I za kasę a nie za darmo, to jest szansa dorobienia do tych naszych śmiesznych pensyjek na najniższej. Roboty będzie huk, sami wiecie. Decyzje, sryzje, sprawozdania, ponadto cała odpowiedzialność. Za darmo - niech robią sami. Kasa z tego będzie, cooo, wielki ból żeby nie dać tym najniższego szczebla? Bo się socjalni zes... na rzadko?
I jeżeli macie minimalnie, to jest najlepsza okazja trochę frustrację podleczyć. Nic tak człowieka nie demotywuje, jak stała pensja, w dodatku niska. Niech rośnie nawet 30-40 zł rocznie, ale żeby rosła. Argumenty macie dobre-zrobicie za pół ceny bez nowego etatu zalecanego przez ministerstwo, z minimalnymi kosztami własnymi-po 500+ na osobę do pensji.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 9:56

tylko jak ja sama na Śr i Fa to muszą mi kogoś zatrudnić bo sama nie ogarnę tematu, nie ma szans na to
ale zdaję sobie z tego sprawę, że nie wejdzie mi nikt z ulicy nie będzie umiał w sumie nic pewnie
bo jak ktoś z okolicy obeznany to pójdzie do innej gminy bo pewnie wszędzie płaca lepiej niż u nas ....
ale zobaczymy
teraz kierowniczka powiedziała że po co kogoś zatrudniać od marca .... nawet jak kasa na wdrożenie by była
przecież najpierw ja muszę się nauczyć .... szok
gasiak

Napisano: 05 lut 2016, 10:05

Frustrację na pewno podleczymy, nawet 500 netto to dla nas jest dużo - być może przyblokuje to nasze wyraźne zamiary rzucenia tej niewdzięcznej roboty (ja mam takie myśli już powoli codziennie).
kawa i ciasto

Napisano: 05 lut 2016, 12:21

heiland pisze:
west pisze:Z 500+ nawet 1% to więcej kasy niż dziś z rodzinnego 3%
Z tym się nie zgodzę u mnie w gminie jest inaczej :)
Myślę, że westowi chodziło o 3% od samego zasiłku rodzinnego i dodatków, a nie wszystkich świadczeń rodzinnych. Wtedy oczywiście ma rację.
Zasiłki rodzinne muszą zniknąć, utrzymywanie dwóch drogich systemów wsparcia rodziny uzależnionych od kryterium dochodowego, przyznawanych w oparciu o podobne zasady, w dodatku na ten sam cel jest irracjonalne.
Świadczenia opiekuńcze będą musieli dostosować w końcu do wyroku TK, więc zostanie "tylko" kwestia ochrony praw nabytych. Tylko, że dzięki nowej ustawie o TK, ten nie zajmie się nią do końca kadencji.
Pytanie czy zostawią świadczenie rodzicielskie i jednorazową zapomogę.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 12:27

Może i faktycznie o to mu chodziło bo przy ostrożnych rachunkach u mnie tak czy tak całość ŚR, FA i ZDO ma o 1/3 większą kasę dla nas od 1,5% 500+
Pomysł z założenia nie byłby zły, ujednoliciłoby się i nie byłoby tych wszystkich zabaw z ZR dodatkami itp.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 lut 2016, 12:35

Czytałam co tu napisaliście w tym wątku i muszę powiedzieć, że-co może być dziwne dla niektórych-ale zazdroszczę wam tego, że będziecie zajmowali się 500+. U mnie to będzie wyglądało inaczej bo będzie się tym zajmowała inna jednostka. Jestem tym zmartwiona bo kiedy wprowadzą 500+ może być tak, że obecne śr zostaną zlikwidowane za jakiś cza, nie będą finansować dwóch ustaw jednocześnie, a co za tym idzie stracę etat. Niesprawiedliwe to dlatego, że etaty będą mieć ludzie, którzy są zieloni w temacie a ja doświadczony pracownik będę na wylocie. :(
mart801

Napisano: 05 lut 2016, 13:12

kronos79 pisze:
heiland pisze:
west pisze:Z 500+ nawet 1% to więcej kasy niż dziś z rodzinnego 3%
Z tym się nie zgodzę u mnie w gminie jest inaczej :)
Myślę, że westowi chodziło o 3% od samego zasiłku rodzinnego i dodatków, a nie wszystkich świadczeń rodzinnych. Wtedy oczywiście ma rację.
Zasiłki rodzinne muszą zniknąć, utrzymywanie dwóch drogich systemów wsparcia rodziny uzależnionych od kryterium dochodowego, przyznawanych w oparciu o podobne zasady, w dodatku na ten sam cel jest irracjonalne.
Świadczenia opiekuńcze będą musieli dostosować w końcu do wyroku TK, więc zostanie "tylko" kwestia ochrony praw nabytych. Tylko, że dzięki nowej ustawie o TK, ten nie zajmie się nią do końca kadencji.
Pytanie czy zostawią świadczenie rodzicielskie i jednorazową zapomogę.
Ujednolicą, uproszczą i może wreszcie zmienią ustawę o FA, zniosą kryterium i porządnie zajmiemy się ściganiem dłużników a nie robieniem głupich wywiadów psu na budę. Byłoby idealnie.
kawa i ciasto

Napisano: 05 lut 2016, 13:45

mart801 pisze:Czytałam co tu napisaliście w tym wątku i muszę powiedzieć, że-co może być dziwne dla niektórych-ale zazdroszczę wam tego, że będziecie zajmowali się 500+. U mnie to będzie wyglądało inaczej bo będzie się tym zajmowała inna jednostka. Jestem tym zmartwiona bo kiedy wprowadzą 500+ może być tak, że obecne śr zostaną zlikwidowane za jakiś cza, nie będą finansować dwóch ustaw jednocześnie, a co za tym idzie stracę etat. Niesprawiedliwe to dlatego, że etaty będą mieć ludzie, którzy są zieloni w temacie a ja doświadczony pracownik będę na wylocie. :(

nie jesteś sama, ja bym się tak nie marwiła na zapas tym co będzie - byc może i 500+ długo nie wytrzyma, a wszystkich świadczen SZO, SP. ZP, BE , ZDO , FA itp nie zabiorą, spoko ktoś to musi robić:))
nowa77777

Napisano: 07 lut 2016, 14:51

Ja mogę robić - umowa zlecenie - 20 zł od decyzji. Inaczej nie biorę.
Cccccc

Napisano: 08 lut 2016, 9:31

Czy może powiedzieć ile u was jedna osoba w ŚR ma wniosków czy rodzin średniomiesięcznie ?
~123

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x