jakie upoważnienia
jakie upoważnienia
Mam pytanie. Jak nadajecie upoważnienie osobie do przetwarzania dancych osobowych to w polityce bezpieczeństwa dajecie też do podpisania tej osobie że zapoznała sie z przepisami o ochronie danych osobowych i z systemem zarządzania informatycznego ?
Re: jakie upoważnienia
pod zarządzeniem mam wykaz osób, które zapoznały się z polityką i instrukcją zarządzania (podpisy)
każdy pracownik dostał upoważnienie oraz oświadczenie o zachowaniu tajemnicy
każdy pracownik dostał upoważnienie oraz oświadczenie o zachowaniu tajemnicy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Z ciekawości na upoważnieniach wpisujecie konkretne zbory danych osobowych czy ogólnie .....?
Hej,
czy macie wydane upoważnienia do przetwarzania danych osobowych dla Asystentów rodzin, lub osób, które mają umowy zlecenia na specjalistyczne usługi opiekuńcze?.
czy macie wydane upoważnienia do przetwarzania danych osobowych dla Asystentów rodzin, lub osób, które mają umowy zlecenia na specjalistyczne usługi opiekuńcze?.
Na upoważnieniach wpisuje wszystkie konkretne zbiory danych osobowych a co do upoważnień dla osób na umowę zlecenie no. asystenta rodziny to oczywiście jest mu takie nadane bo przetwarza dane osobowe a do tego jeszcze te wrażliwe bo wgląd w całą sytuację rodziny.
Witam, obecnie mam stazystkę, chcę jej nadać upoważnienie do przetwarzania danych osobowych. Czy powinnam jej wygasić upowąznienie po zakończeniu stażu czy to jest równoznaczne już z końcem stażu i już nie muszę odbierać upoważnienia na piśmie?
Nadając upoważnienie, określa się często do kiedy jest ono wystawione, np. w przypadku pracownika na czas zatrudnienia lub nieokreślony czy też do odwołania. Więc w przypadku stażysty proponuje w upoważnieniu wpisać, że nadaje się je : .............. i podac konkretną datę na jaki będzie odbywac ta Pani staż.
Oprócz jakie upoważnienia - Ochrona Danych Osobowych przeczytaj również:
Obowiązek informacyjny
Szkolenie IRSS
PBI po zmianach
plan sprawdzeń
wynagrodzenie ABI
dowód osobisty
Dz.U.?
ABI
upoważnienie do przetważania danych dla wszystkich pracown??
Jawny rejestr zbioru danych osobowych
umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych
plan sprawdzeń
GIODO- ABI
ABI bezpieczeństwo informacji