jakie upoważnienia

Wybrane tematy:
umowa-ochrona danych przeniesienie Kadr OPS do innej jednostki Bardzo proszę o pomoc -dokumentacja zgodna z RODO umowa powierzenia z osobą z którą popisujemy umowę zlecenie Udostępnianie danych osobowych zniszczenie dok. archiwum a umowa powierzenia
ODPOWIEDZ
ania77

jakie upoważnienia

Post autor: ania77 »

Mam pytanie. Jak nadajecie upoważnienie osobie do przetwarzania dancych osobowych to w polityce bezpieczeństwa dajecie też do podpisania tej osobie że zapoznała sie z przepisami o ochronie danych osobowych i z systemem zarządzania informatycznego ?
Miłka

Re: jakie upoważnienia

Post autor: Miłka »

pod zarządzeniem mam wykaz osób, które zapoznały się z polityką i instrukcją zarządzania (podpisy)
każdy pracownik dostał upoważnienie oraz oświadczenie o zachowaniu tajemnicy
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

Z ciekawości na upoważnieniach wpisujecie konkretne zbory danych osobowych czy ogólnie .....?
Miłka

Post autor: Miłka »

ja wpisałam
Daria25

Post autor: Daria25 »

Hej,
czy macie wydane upoważnienia do przetwarzania danych osobowych dla Asystentów rodzin, lub osób, które mają umowy zlecenia na specjalistyczne usługi opiekuńcze?.
zozole

Post autor: zozole »

Na upoważnieniach wpisuje wszystkie konkretne zbiory danych osobowych a co do upoważnień dla osób na umowę zlecenie no. asystenta rodziny to oczywiście jest mu takie nadane bo przetwarza dane osobowe a do tego jeszcze te wrażliwe bo wgląd w całą sytuację rodziny.
ANTENKA

Post autor: ANTENKA »

Witam, obecnie mam stazystkę, chcę jej nadać upoważnienie do przetwarzania danych osobowych. Czy powinnam jej wygasić upowąznienie po zakończeniu stażu czy to jest równoznaczne już z końcem stażu i już nie muszę odbierać upoważnienia na piśmie?
zozole

Post autor: zozole »

Nadając upoważnienie, określa się często do kiedy jest ono wystawione, np. w przypadku pracownika na czas zatrudnienia lub nieokreślony czy też do odwołania. Więc w przypadku stażysty proponuje w upoważnieniu wpisać, że nadaje się je : .............. i podac konkretną datę na jaki będzie odbywac ta Pani staż.
ODPOWIEDZ