Jeden wniosek-dwie decyzje - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 lis 2016, 11:39

mam następujące pytanie: Czy praktykujecie rozpatrywanie wniosków o 500+ (na pierwsze i kolejne dziecko) w części? precyzując- jest wniosek na 500+ na pierwsze i drugie dziecko. Wniosek jest niekompletny i wymaga dość długiego postępowania wyjaśniającego(ustalenie dochodu rodziny). Można natomiast rozpatrzeć wniosek w zakresie swiadczenia na drugie dziecko. Otrzymałam info na szkoleniu, że wiele gmin tak robi. Proszę o informacje- jeśli faktycznie istnieje taka praktyka, jak załatwiacie wniosek w systemie?
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Napisano: 07 lis 2016, 13:58

My w podobnej sytuacji traktujemy jako jeden wniosek i łącznie rozpatrujemy lub każemy składać dwa wnioski jeden tylko na drugie dziecko i wydajemy decyzję i drugi tylko na pierwsze dziecko wtedy rozpatrujemy dłużej jeśli są jakieś problemy z ustaleniem dochodu a nie chcemy przeciągać wypłaty na następny miesiąc chociaż jednemu dziecku.
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Napisano: 07 lis 2016, 14:52

Dziękuję za informację. Teraz kiedy szał minął faktycznie można bawić się z rozbijaniem wniosków na dwa. Ale w sierpniu przyszłego roku słabo to widzę. Stąd też moje pytanie dotyczące załatwiania jednego wniosku w części. Ktoś coś?
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x