Proszę o pomoc - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 lis 2016, 11:26

Jestem nowa i nie bardzo wiem jak rozwiązać pewną sytuację . Skład rodziny zona+mąż + dziecko. Pani nie pracuje, ma zasądzone alimenty od męża na siebie i na córkę,Pan od września podjął zatrudnienie i dostarczył zaświadczenie o dochodzie netto. Jak w takiej sytuacji obliczyć dochód rodziny???? Nadal liczymy alimenty na Panią i córkę plus dodajemy uzysk Pana, czy jakoś dochód pomniejszamy o zasądzane alimenty ????? Bardzo Proszę o pomoc
NOWA 82

Napisano: 07 lis 2016, 16:52

NOWA 82 pisze:Jestem nowa i nie bardzo wiem jak rozwiązać pewną sytuację . Skład rodziny zona+mąż + dziecko. Pani nie pracuje, ma zasądzone alimenty od męża na siebie i na córkę,Pan od września podjął zatrudnienie i dostarczył zaświadczenie o dochodzie netto. Jak w takiej sytuacji obliczyć dochód rodziny???? Nadal liczymy alimenty na Panią i córkę plus dodajemy uzysk Pana, czy jakoś dochód pomniejszamy o zasądzane alimenty ????? Bardzo Proszę o pomoc
Liczysz alimenty od osób spoza rodziny. Pan w tym wypadku jest członkiem rodziny, więc nie doliczasz alimentów. Tylko jego dochód z tytułu zatrudnienia i jeżeli kobieta posiada jakiś dochód poza alimentami to też.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x