Jak sobie to wyobrażasz jeśli ten partner ma żonę to jeśli tamta jego żona składała także musiała go wpisać więc ważne jest to jaki ma stan cywilny bo nie może wystąpić w 2 rodzinach ten sam pan a skoro ma żonę to do tamtej należy i ta pani nie może go podać jeśli wystąpił w składzie innej rodziny jest to bardzo ważne i bez wyjaśnienia tego nie można podjąć decyzję dlatego co pisałem wyżej w postach które elmer podważa chyba nie do końca zrozumiał co piszę podtrzymuje miałem już 2 takie sytuacje i konsultowałem to z górą i podzielili moją opinię jak ja pisałem wyżej w postach.anabelka pisze:mnie zaintrygowała sprawa rozwodu. czy ona ten rozwód dostała? bo zrozumiałam, że mąż złożył apelację i wyrok nie jest prawomocny. w takiej sytuacji mąż też powinien być w składzie rodziny.
ale może być tak, że wyrok jest prawomocny w części orzekającej o rozwodzie - warto by to sprawdzić i wziąć z sądu pieczęć z taką informacją.
tak czy inaczej zgadzam się, że nowy partner jak najbardziej powinien być w składzie rodziny, mimo, że żonaty. akurat jego stan cywilny niewiele nas interesuje.