Witam.
Decyzja o funduszu już prawomocna, a wnioskodawczyni zwraca się z wnioskiem o świadczenia na drugie dziecko - drugi dłużnik.
Czy robicie dwa wnioski i dwie oddzielne decyzje przyznające? Bo nie mam jak dodać drugiego dłużnika do wniosku ze zmianą sytuacji życiowej w przypadku gdybym chciała zmienić decyzję i dodać to drugie dziecko.
Proszę o podpowiedź.
jedna nioskodawczyni a dwóch dłużników
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: jedna nioskodawczyni a dwóch dłużników
Ale zaraz, zaraz...chwyleczkę. Dwóch różnych dłużników na jednej decyzji chcesz mieć? W tej sytuacji tak się nie godzi
To jest kolejna sprawa, osobna decyzja dla nastepnej osoby uprawnionej.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ok ok, my też staramy się żeby w takich przypadkach były dwa wnioski, ale nic nie zrobisz jak ktoś ci złoży wniosek np. 31 października i wpisze dwoje dzieci na tym wniosku przy dwóch rożnych dłużnikach. Przecież nie każesz jej przepisywać, czy składać osobnego wniosku ( juz w listopadzie) tylko wydasz jedną decyzjęKorowiow pisze: 17 gru 2021, 10:08 Ale zaraz, zaraz...chwyleczkę. Dwóch różnych dłużników na jednej decyzji chcesz mieć? W tej sytuacji tak się nie godziTo jest kolejna sprawa, osobna decyzja dla nastepnej osoby uprawnionej.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Ale rozpatrzę w części na dane dziecko i wydam dwie decyzje 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
ta chwyleczka dużo dała
mam dwa wnioski i dwie decyzje i na nowy okres pani dostanie dwa wnioski do wypełnienia.

mam dwa wnioski i dwie decyzje i na nowy okres pani dostanie dwa wnioski do wypełnienia.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale to już pisałem raczej wszyscy tak robią , ale jak ci wyślę pocztą pod koniec miesiąca albo dostaniesz na początku kolejnego to nie zdąży Ci wypełnić nowego i musisz wydać jedną decyzję lub jak tu wyżej Korowiow napisał wydaje dwie decyzje co mi się wydaje że nie do końca prawidłowoTe resa pisze: 17 gru 2021, 15:43 ta chwyleczka dużo dała![]()
mam dwa wnioski i dwie decyzje i na nowy okres pani dostanie dwa wnioski do wypełnienia.![]()
Oprócz jedna nioskodawczyni a dwóch dłużników - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Dziecko - wierzyciel poszło do pracy - co z FA?
wezwanie na wywiad
Krajowy Rejestr Zadłuzonych
Informacja do dłużnika o przekazaniu info. gospodarczych o zobowiązaniach do BIG
Wygasły umowy z BIG
wezwanie do zajęcia stanowiska
Niedopatrzenie przy wywiadzie alimentacyjnym
mBIG
Stypendiu socjalne
ogłoszenie upadłosci dłużnika
komornik wysłał wierzycielce pieniądze
BIG- proszę o informację
Zwrot prawa jazdy
BIGi
alimenty na "dwa fronty" - jak udowodnić?
Wszczęcie postepowania - dłużnik uchylający.