Niedopatrzenie przy wywiadzie alimentacyjnym

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
MarlenaLp1
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Niedopatrzenie przy wywiadzie alimentacyjnym

Post autor: MarlenaLp1 »

Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
MarlenaLp1
Praktykant
Kontakt:

Re: Niedopatrzenie przy wywiadzie alimentacyjnym

Podpowie ktoś
Referentka_
Stażysta
Zajmuję się: FA/ŚR/500+
Kontakt:

Post autor: Referentka_ »

A masz może do niego nr? było by najprościej zadzwonić żeby doniósł ;D
MarlenaLp1
Praktykant
Kontakt:

Nie mam numeru właśnie, napisałam do niego list ale nie zareagował
Referentka_
Stażysta
Kontakt:

Z drugiej strony patrząc jest aneks, więc do czegoś ten aneks został sporządzony. A może ściągniesz sobie ZUS z Empatii ?
HanaOgi
Praktykant
Zajmuję się: fa
Kontakt:

Post autor: HanaOgi »

MarlenaLp1 pisze:Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
on przecież złożył Ci oświadczenie, podpisał się pod wywiadem..po co Ci to zaświadczenie/umowa??pytam, bo dużo ich przychodzi do mnie na wywiady bez czegokolwiek, bez zaświadczeń z pracy, kwitów rent/emerytur/wynagrodzenia. Najczęściej mają tylko potwierdzenia/wyciągi że sami wpłacają do komornika. Ja ich niekompletnych mimo wezwań przyjmuję. Inna rzecz ma się z ledwo stojącymi na nogach...no ale cóż, oni nigdy wtedy dowodów osobistych ze sobą nie mają więc w diabły ich wysyłam. Muszę ich zweryfikować, że Kowalski to Kowalski.
Referentka_
Stażysta
Kontakt:

HanaOgi pisze: 28 gru 2021, 22:29
MarlenaLp1 pisze:Podczas przeprowadzenia wywiadu dłużnik poinformował ze w dotychczasowej pracy zmienił mu się wymiar pracy na mniejszy i dał aneks do umowy. Po analizie okazało się ze miał umowę do czerwca tego roku i posiadam sam aneks do tej drugiej umowy. Co teraz zrobić , wezwać go do uzupełnienia? Na jakiej podstawie?
on przecież złożył Ci oświadczenie, podpisał się pod wywiadem..po co Ci to zaświadczenie/umowa??pytam, bo dużo ich przychodzi do mnie na wywiady bez czegokolwiek, bez zaświadczeń z pracy, kwitów rent/emerytur/wynagrodzenia. Najczęściej mają tylko potwierdzenia/wyciągi że sami wpłacają do komornika. Ja ich niekompletnych mimo wezwań przyjmuję. Inna rzecz ma się z ledwo stojącymi na nogach...no ale cóż, oni nigdy wtedy dowodów osobistych ze sobą nie mają więc w diabły ich wysyłam. Muszę ich zweryfikować, że Kowalski to Kowalski.
Tak całkiem bez żadnego dokumentu goło i wesoło to też trochę średnio chyba, bo np jak podejmuje zatrudnienie to info do komornika się kłania itp to bez dokumentu to takie suche dane.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

sprawdź go w empatii
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ