ogłoszenie upadłosci dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Just5
Stażysta
Zajmuję się: Św
Kontakt:

ogłoszenie upadłosci dłużnika

Post autor: Just5 »

wpłynęło od syndyka który prowadzi postępowanie upadłościowe dłużnika pismo informujące wraz z postanowieniem o upadłosci ,
zgodnie z art 491 21 ust 1 zobowiązania alimentacyjne nie podlegają umorzeniu zgodnie z ustawą o upadłości , więc nie wiem co dalej z tym zrobić
Mieliście takie pisma ? odpisać o długu alimentacyjnym ?
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ogłoszenie upadłosci dłużnika

Post autor: eMGie »

syndyka traktujesz jak komornika, tylko trzeba uważać bo oni najczęściej po roku umarzają i nie informują nikogo
panixyz
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: panixyz »

Jeśli dostałam od komornika pismo o postanowieniu zawieszenia postępowania w związku z ogłoszeniem upadłości dłużnika, co teraz robię? wypłacam dalej świadczenie z funduszu alimentacyjnego? Jaka jest procedura w takim przypadku? (Moja pierwsza taka sprawa)
Just5
Stażysta
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Post autor: Just5 »

Aktualnie nie wypłacam fa
Dłużnik ma zaległości z wcześniejszych lat
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: eMGie »

panixyz pisze: 17 gru 2021, 13:31 Jeśli dostałam od komornika pismo o postanowieniu zawieszenia postępowania w związku z ogłoszeniem upadłości dłużnika, co teraz robię? wypłacam dalej świadczenie z funduszu alimentacyjnego? Jaka jest procedura w takim przypadku? (Moja pierwsza taka sprawa)
wzywasz ją o zaświadczenie od syndyka, jak przyniesie wypłacasz dalej
ODPOWIEDZ