jednorazowe koncesje - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 sie 2009, 16:12

czy do wydania jednorazowego pozwolenia na sprzedaz napojów alkoholowych wymagana jest opinia komisji o zgodności z uchwałami rady gminy odnośnie odległości od obiektów chronionych; jak mierzycie powyższe odległości
~ewam

Napisano: 05 sie 2009, 16:15

w metrach
~Daytek

Napisano: 05 sie 2009, 16:34

wiem, że w metrach , ale od jakiego miejsca do jakiego , czy w lini prastej, czy wzdłuż ciągów komunikacyjnych
~ewam

Napisano: 12 sie 2009, 13:48

ile komisja ma czasu na wydanie tego postanowienia???
~mona

Napisano: 14 sie 2009, 1:15

w zasadzie powinna byc, ale ja nie \"przepuszczam\" ich przez komisje z tego wzgledu, ze zazwyczaj wnioski skladaja na \"juz\", bo mp. soltys w srode wpadl na pomysl, zeby zrobic dyske w sobote, wiec ten co wystawia bufet przychodzi np. w czwartek, a komisja zbiera sie u mnie srednio raz na miesiac...
ladybird (*_*)...

ladybird
Praktykant
Od: 13 lut 2007, 22:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2009, 13:32

Wydając zezwolenie bez opinii komisji jest niezgodne z prawem i bierzesz to na siebie. Trzeba uświadomić sołtysa i osoby składające , że na wydanie zezwolenia masz miesiąc czasu. Jeżeli komisja zaopiniuje, to po 7 dniach od uprawomocnienia się postanowienia dopiero wydaje się zezwolenie.
Jeżeli jest coś pilnego można też dogadać się z przewodniczącym komisji, żeby w trybie pilnym zwołał komisję
~Ada

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x