zwrot kosztów podróży raz jeszcze - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 03 sie 2009, 15:18

napiszcie czy wy zwracacie koszty podroży na terapię i z którego parafrafu
~deny

Napisano: 03 sie 2009, 15:52

tak, zwracamy z § 4300 - zakup usług pozostałych.
~ewa

Napisano: 03 sie 2009, 16:03

u mnie księgowość sugeruje 3030
a na jakiej podstawie zwracacie?
~deny

Napisano: 03 sie 2009, 16:30

zestawienie uczestnictwa w zajęciach, potwierdzone pieczątką i podpisem terapeuty + zestawienie dojazdów (data i cena biletu w jedną stronę). Jeżeli chodzi o paragraf 3030, to ja takiego nie mam wcale.
~ewa

Napisano: 03 sie 2009, 16:37

my na takiej samej zasadzie zwracamy
ale nie wiem czy nie trzeba jednak na podstawie załączonych biletów?
do tej pory mieliśmy zamieszanie z paragrafem i od tego miesiąca będę miała 3030
~deny

Napisano: 04 sie 2009, 10:48

są zdania, że jest to ansolutnie nieuzasadniony wydatek. Dla księgowości ważny jest dowód księgowy, tj. rachunek, albo faktura. Bilet nie jest takim dowodem więc czy go załączysz, czy nie, to bez różnicy. Ale księgową nie jestem, zestawienie przekazuję do właściwego działu, który niczego nie kwestionuje. Może powinien?
~ewa

Napisano: 05 sie 2009, 21:31

zwrot kosztów podróży to pomoc finansowa i osoba powinna ubiegac sie o pomoc w ops- krpa nie powinny pomagac materialnie
~goya

Napisano: 06 sie 2009, 9:59

zgadzam sie z powyższym w 100%
~ewa

Napisano: 24 sie 2009, 12:18

ja myślę na odwrót. gkrpa są po to aby pomagać osobom które chcą coś zrobić ze swoim problemem alkoholowym. wiem że bardzo często środki z tzw. kapslowego idą na inne cele które czasami nie mają nic wspólnego z uzależnieniem. dlaczego człowiek który nie może ubiegać się o pomoc z ops nie ma mieć szansy dojazdów na terapią. ops powinno wówczas intensywnie pracować w ramach pracy socjalnej.
ja przyznają pieniądze na przejazdy na terapią i jeśli jest to człowiek który ma dochody to jest to zwrot kosztów na podstawie podania i dołączonych biletów oraz potwierdzenia odbycia terapii. a jeśli jest to człowiek który nie ma możliwości wyłożenie własnych pieniędzy to dostaję je przez wyjazdem.
moja księgowa równiez kwalifikuje to do paragrafu 4300
~Seweryn

Napisano: 24 sie 2009, 17:18

to co my myślimy może mieć się nijak do tego co mysli RIO
może jest ktoś po kontroli?
~xz

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x