u nas też by taki motyw nie przeszedł na bank,
laptop? a cóż to za niezbędna potrzeba??
niezbędna potrzeba to np. buty , kurtka, czy nawet łóżko....
jednorazowe świadczenie
Re: jednorazowe świadczenie
Starosta zabiłby mnie chyba śmechem zaraz po mojej Kierowniczce jakbym z laptopem wyskoczyła. POzatym w częsci 6 wywiadu zawsze mozesz napisac że rodzina a i owszem wnioskuje o laptopa natomiast twoim zadniem to niej jest niezbędna życiowa potrzeba dla dziecka i dać odmowną decyzję i finał.
Dla mnie osobiście to jest już marnotrawienie pieniędzy publicznych...i lekka przesada ze strony rodziny.
U nas kobieta odstała tylko 1.000 zł na 8 miesięczne maleństwo które przyjęła do r.z. i co ? wózeczek, pościel i łóżeczko kupiła bo na tylko tyle starczyło! i to jest niezbędna potrzeba! mało tego jeszcze nie bardzo chciała tą pomoc nawet , prawie jej ,,wcisnęłam\" bo mi się serce kroiło!
firmę laptopa tez podali Acer może czy Toshiba?
Dla mnie osobiście to jest już marnotrawienie pieniędzy publicznych...i lekka przesada ze strony rodziny.
U nas kobieta odstała tylko 1.000 zł na 8 miesięczne maleństwo które przyjęła do r.z. i co ? wózeczek, pościel i łóżeczko kupiła bo na tylko tyle starczyło! i to jest niezbędna potrzeba! mało tego jeszcze nie bardzo chciała tą pomoc nawet , prawie jej ,,wcisnęłam\" bo mi się serce kroiło!
firmę laptopa tez podali Acer może czy Toshiba?
A jak robicie w przypadku rodzin zawodowych (pogotowii rodzinnych)?
Czy przyznajecie pomoc na zakup butelek, smoczków, kocyków, pościeli, pampersó itp? Czy raczej uważacie, że powinno to być zakupione w ramach świadczenia miesięcznej pomocy?
Doradźcie!
Czy przyznajecie pomoc na zakup butelek, smoczków, kocyków, pościeli, pampersó itp? Czy raczej uważacie, że powinno to być zakupione w ramach świadczenia miesięcznej pomocy?
Doradźcie!
Dziewczyna się kształci, uczy 3 języków obcych i uważacie, że dla niej laptop nie jest potrzebą niezbędną???
jak opuści rodzinę zastępczą i będzie chciała kupić sobie laptopa to kupi bo otrzyma wtedy pomoc na zagospodarowanie i na usamodzielnienie.
A jak jest w rodzinie zastępczej-nadal to ja nie przyznałbym pomocy na zakup laptopa. To nie jest niezbędna rzecz.
A jak jest w rodzinie zastępczej-nadal to ja nie przyznałbym pomocy na zakup laptopa. To nie jest niezbędna rzecz.
Oprócz jednorazowe świadczenie - Stare tematy przeczytaj również:
odpłatność rodziców
nie uczył się a pobierał pomoc na kont. nauki, co zrobić??
Pomoc na kontynuowanie nauki
biologiczni-brak zameldowania
mieszkania chronione
pomoc rzeczowa
pomoc jednorazowa dla rodzin zastępczych
szkolenia i grupa wsparcia dla rodzin zastępczych
kto pełni nadzór nad pcpr
rodzina zawodowa
Czy moge sie starać o mieszkanie
Absurdalna sytuacja na ostatnim semestrze studiów
zgłoszenie przez PCPR dzieci do adopcji
pieniadze na kontynuowanie nauki
Jednorazowa pomoc dla rodziny zastępczej-do kogo wniosek??
zdarzenie losowe-pomoc