Witam.
Mam wychowanka, który nie zglosił, że przestał się uczyc juz w kwietniu. Pomoc otrzymywał do końca sierpnia. We wrześniu nie zglosił z nowym zaświadczeniem, ze dalej kontynuje nauki. Napisałm do szkoly czy nadal jest uczniem i wtedy wlasnie dowiedzilam sie ze przerwal nauke. Co teraz z nim zrobic???
nie uczył się a pobierał pomoc na kont. nauki, co zrobić??
Re: nie uczył się a pobierał pomoc na kont. nauki, co zrobić??
wszczęcie postępowania w sprawie uchylenia i żądania nienależnie pobranych św., potem stosowne decyzje i tyle
Tak, jak wyżej, należy ustalić zwrot.
poprosić o zaświadczenie ze szkoły do kiedy był uczniem i wtedy ewentualnie uchylić dec. i zwrot orzec
zwrotu można rządać tylko i wyłacznie od daty skreslenia z listy uczniów, jeżeli tylko na podstawie że nie chodził do szkołu SKO uchyli.
w czerwcu wzywam do siebie wszystkich wychowanków i piszą oświadczenia o dalszym kontynuowaniu nauki, poraz przynosza dokumenty poświadczajace ukończenie szkoły na danym poziomie i wtedy nie mam nienależnie pobranych świadczeń za lipiec, sierpień lub wrzesień. no chyba ze należy sie za te miesiące świadczenie.
w czerwcu wzywam do siebie wszystkich wychowanków i piszą oświadczenia o dalszym kontynuowaniu nauki, poraz przynosza dokumenty poświadczajace ukończenie szkoły na danym poziomie i wtedy nie mam nienależnie pobranych świadczeń za lipiec, sierpień lub wrzesień. no chyba ze należy sie za te miesiące świadczenie.
dokładnie tak jak pisze lidia; strzeżonego Pan Bóg strzeże:)
Oprócz nie uczył się a pobierał pomoc na kont. nauki, co zrobić?? - Stare tematy przeczytaj również:
do kiedy pomoc
alimenty rodzica naturalnego
koniec rodziny zastępczej???
odpłatność za pobyt dziecka w placówce
kontynuowanie nauki
Pomoc na kontynuowanie nauki po opuszczeniu placówki
Archiwizacja dokumentów PCPR
odpłatność rodziców
Pomoc na kontynuowanie nauki
biologiczni-brak zameldowania
mieszkania chronione
pomoc rzeczowa