Karta dla dzieci mieszkających w innej gmninie !!! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 cze 2019, 9:43

Witam,
mam pytanie:
Pan (ojciec 3 dzieci) złożył wniosek o KDR dla siebie, obecnej żony i ich wspólnego dziecka, 2 dzieci mieszka w innej gminie z ich matką i dla nich nie wnosił o karty.Czy karty będą się należały tylko jemu, żonie i dziecku, a dla tej 2 dzieci musi ubiegać się w ich miejscu zamieszkania?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
kasiao
Stażysta
Od: 02 kwie 2019, 13:02
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Napisano: 24 cze 2019, 10:00

kasiao pisze:Witam,
mam pytanie:
Pan (ojciec 3 dzieci) złożył wniosek o KDR dla siebie, obecnej żony i ich wspólnego dziecka, 2 dzieci mieszka w innej gminie z ich matką i dla nich nie wnosił o karty.Czy karty będą się należały tylko jemu, żonie i dziecku, a dla tej 2 dzieci musi ubiegać się w ich miejscu zamieszkania?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Dokładnie tak.
Rozumiem, że Pan jest ojcem 3 dzieci? Jeśli tak to on we wniosku podaje się jako rodzic, Pani jeśli jest matką tylko jednego to jako małżonek (sprawdź czy są małżeństwem) no i dziecku które mieszka z nimi. Pozostałej 2 nie przyznajesz, ale trzeba podać tą 2 dzieci z innej gminy i dobrze zaznaczył "Nie wnosze" i tą 2 bierzesz bez rozpatrzenia. Tylko nim rozpatrzysz zwróć uwagę w jaki sposób w systemie zarejestruje ci wniosek, żeby nie zarejestrowało ci go jako "wniosek tylko dla rodziców".

Nie chce mi się szukać już tematów bo wypowiadałem się w kilku takich, i miałem już kilka takich sytuacji i jak najbardziej karta przysługuje Panu, małżonce, dziecku,
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2019, 10:03

Ma być tak jak to napisałaś, karty należą się ojcu, żonie i dziecku, a dla tej 2 dzieci musi ubiegać się w ich miejscu zamieszkania, ew. ich matka
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 cze 2019, 10:29

A jak obchodzicie system, bo może z tego zrobić KDR dla seniorów?
Będę wprowadzała jutro w system i ciekawe co mi wyrzuci, czy dla całej 3 czy tylko dla rodziców (dla seniorów)
kasiao
Stażysta
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Napisano: 24 cze 2019, 11:12

systemu nie obchodzimy to nie Jerycho :lol: jeżeli dzieci są w wieku do 25 r. ż. uczące się lub niepełnosprawne z orzeczeniem to kdry nalezą się dzieciom i nie ma w takich przypadkach robienia wniosku jako dla seniorów - czyli rodziców rozumiem którzy kiedyś mieli na utrzymaniu co najmniej 3 dzieci?
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 cze 2019, 11:31

OK.
Dziękuje za informacje i pozdrawiam :D
kasiao
Stażysta