Wniosek elektroniczny z jednym dzieckiem :( - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 cze 2019, 8:54

hej pomocy, dostałam wniosek elektroniczny dwoje rodziców wnioskują o kartę dla siebie i jednego dziecka który w tym roku kończy 25 lat ( we wrześniu). We wniosku wykazane jest tylko to jedno dziecko, nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić bo nie miałam nigdy takiego przypadku podpowiedzcie co zrobić w takim przypadku? czy ten elektroniczny da się jakoś wycofać/ anulować i niech złożą w formie papierowej czy jak ?>
AD1988
Referent
Od: 02 sty 2019, 8:55
Zajmuję się: PS

Napisano: 25 cze 2019, 9:26

podejrzewam, że temu dziecku KDR się nie należy ponieważ nie ma 3 dzieci :( i czy w tym przpadku naliczyło mi już te wyższe koszty obsługi?
AD1988
Referent

Napisano: 25 cze 2019, 9:54

AD1988 pisze:hej pomocy, dostałam wniosek elektroniczny dwoje rodziców wnioskują o kartę dla siebie i jednego dziecka który w tym roku kończy 25 lat ( we wrześniu). We wniosku wykazane jest tylko to jedno dziecko, nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić bo nie miałam nigdy takiego przypadku podpowiedzcie co zrobić w takim przypadku? czy ten elektroniczny da się jakoś wycofać/ anulować i niech złożą w formie papierowej czy jak ?>
dziecku się nie należy, elektroniczny wniosek można edytować, natomiast zanim to zrobisz, wydrukuj np. wersje papierową i poproś wnioskodawcę aby fizycznie poprawił błędy, i dopisał wykazując pozostałą 2 dzieci, dopiero wtedy edytuj wniosek zgodnie z papierową wersją, to najprostsze rozwiązanie, które wielu stosuje, bo tu nie ma dobrych rozwiązań :/
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 25 cze 2019, 10:52

ok tak zrobię :) a jeśli chodzi o dziecko dla którego wnioskowali o KDR to wystarczy też poprawić na wniosku papierowym "że nie wnoszą dla niego o KDR" czy muszą np. napisać jakieś oświadczenie, że nie wnoszą do niego o kartę ?
AD1988
Referent

Napisano: 25 cze 2019, 11:17

no tak, ja bym tak zrobił, poprawić i zaparafkować, tak jak to ludzie poprawiają błędy na papierowych wnioskach
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x