pomocy przedłużenie i dodatkowa forma...:( - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 25 cze 2019, 9:38

Pani złożyła wniosek o przedłużenie karty dla syna który ukończył 18 lat, uczy się, dodatkowo ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności oraz o karty elektroniczne dla całej rodziny.
Pierwszy wniosek o kdr był w 2014r., obecnie jedno z dzieci już się nie uczy, pracuje. Dlatego? wprowadzam wniosek o przedłużenie dla chłopaka zgodnie z data orzeczenia i dodatkowe formy elektr dla rodziców i jego siostry, a tego chłopaka co pracuje daje w skład rodziny i zaznaczam : "nie wnoszę o przyznanie KDR"?
lola1
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: PS

Napisano: 25 cze 2019, 9:55

lola1 pisze:Pani złożyła wniosek o przedłużenie karty dla syna który ukończył 18 lat, uczy się, dodatkowo ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności oraz o karty elektroniczne dla całej rodziny.
Pierwszy wniosek o kdr był w 2014r., obecnie jedno z dzieci już się nie uczy, pracuje. Dlatego? wprowadzam wniosek o przedłużenie dla chłopaka zgodnie z data orzeczenia i dodatkowe formy elektr dla rodziców i jego siostry, a tego chłopaka co pracuje daje w skład rodziny i zaznaczam : "nie wnoszę o przyznanie KDR"?
tak dobrze kombinujesz ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 25 cze 2019, 12:22

A czy w takiej sytuacji będzie naliczony koszt za dodatkową formę? Ojciec złożył wniosek o przedłużenie Karty w formie tradycyjnej dla dziecka w 2018r. teraz karta traci ważność i chce znowu przedłużyć tylko że wybiera obie formy. Miał ktoś taki przypadek czy ojciec powinien wnieść opłatę za dodatkową formę?
Adek
Praktykant
Od: 12 gru 2017, 10:37
Zajmuję się: ŚW,PS

Napisano: 25 cze 2019, 12:42

Ubu help:) wprowadziłam wniosek dałam zapisz i zaznaczyło mi, że to wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek. mam to zostawić ? sie pogubiłam
lola1
Stażysta

Napisano: 25 cze 2019, 12:55

lola1 pisze:Ubu help:) wprowadziłam wniosek dałam zapisz i zaznaczyło mi, że to wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek. mam to zostawić ? sie pogubiłam
nie no absolutnie nie, nie wpisuj we wniosku tego dziecka które już nie ma prawa do kdr to może nie będzie klasyfikować tego wniosku jako dla byłych rodziców ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 cze 2019, 12:59

Adek pisze:A czy w takiej sytuacji będzie naliczony koszt za dodatkową formę? Ojciec złożył wniosek o przedłużenie Karty w formie tradycyjnej dla dziecka w 2018r. teraz karta traci ważność i chce znowu przedłużyć tylko że wybiera obie formy. Miał ktoś taki przypadek czy ojciec powinien wnieść opłatę za dodatkową formę?
no jeżeli wtedy poinformowano ojca że może darmowo przy okazji wyrobić sobie elektroniczne wersje kdr dla wszystkich a tego nie zrobił w 2018 przy przedłużeniu to teraz w sumie musiał by zapłacić za każda dodatkową wersje kdr w formie elektronicznej
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 cze 2019, 13:15

ubu pisze:
lola1 pisze:Ubu help:) wprowadziłam wniosek dałam zapisz i zaznaczyło mi, że to wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek. mam to zostawić ? sie pogubiłam
nie no absolutnie nie, nie wpisuj we wniosku tego dziecka które już nie ma prawa do kdr to może nie będzie klasyfikować tego wniosku jako dla byłych rodziców ;)
Ubu no masz Ci los, co za system, wywaliłam gościa z wniosku wszystko ok, chce przyznać karty a tu mi wyskoczyło "Czy zwolnienie z opłaty za wydanie drugiej formy Karty Dużej Rodziny i jak dam zwolnienie z opłaty to mi naliczy za obsługę, o co chodzi pierwszy taki mój przypadek Przecież maja wniosek w 2014 i nie powinni placic za dodatkowa formę
lola1
Stażysta

Napisano: 25 cze 2019, 13:31

jak zwolnienie z opłaty, to znaczy że wnioskodawca nie ponosi dodatkowych kosztów i wszystko ok. a nie rozumiem z tym naliczaniem za obsługę, jak realizujesz jakiegoś rodzaju wniosek to normalne że system nalicza koszty za obsługę, ale czymś innym dodatkowym jest opłacenie przez wnioskodawcę wyrobienia dodatkowej formy KDR
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 cze 2019, 13:37

Dziękuję Ci bardzo za pomoc Jesteś moim GURU :), źle się wyraziłam o tej obsłudze,chodziło mi o naliczenie tych dodatkowych kosztów:)
lola1
Stażysta

Napisano: 25 cze 2019, 14:12

nie przejmuj się, właśnie robiłem reklamacje imienia w karcie z winy urzędnika taki ze mnie guru :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x