Witam,
Mam taka sytuację Pani składa wniosek o KDR dla nowo narodzonego członka rodziny, tylko że wcześniejsze Karty są wydane w innej gminie. Czy w takiej sytuacji mogę powiązać wniosek złożony w mojej gminie z wnioskiem złożonym w innej czy wszyscy powinni złożyć nowy wniosek w mojej gminie w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
Bardzo proszę o pomoc i kroki jakie w tej sytuacji podjąć.
Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Re: Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej
Jeżeli wszyscy zmienili miejsce zamieszkania to jak najbardziej powinny złożyć nowy wniosek, a dotychczas wydane karty podlegają unieważnieniu. Oczywiście powiadamiasz poprzedniego wójta, który wydał karty o tym fakcie.pomoc12345 pisze: 13 lip 2023, 14:26 Witam,
Mam taka sytuację Pani składa wniosek o KDR dla nowo narodzonego członka rodziny, tylko że wcześniejsze Karty są wydane w innej gminie. Czy w takiej sytuacji mogę powiązać wniosek złożony w mojej gminie z wnioskiem złożonym w innej czy wszyscy powinni złożyć nowy wniosek w mojej gminie w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
Bardzo proszę o pomoc i kroki jakie w tej sytuacji podjąć.
Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
Re: Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej
Mam podobną sytuację tylko że Pani złożyła wniosek elektronicznie. Zadzwoniłam do niej , żeby przyszła i jakoś się nie zjawia czy wysłać jej wezwanie czy od razu decyzja odmowna ? Jak do tego podejść?
Oprócz Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przedłużenie KDR
ewidencja wniosków
jak to zrobić?
KDR
dla nowego członka rodzinny
ograniczenie władzy rodzicielskiej
KDR
1 wniosek czy 2 wnioski?
przedłużenie kdr
Dziecko w rodzinie zastępczej
koszty obsługi KDR
OPIEKUN PRAWNY -DZIECI W DOMU DZIECKA