Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
pomoc12345
Stażysta
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Kontakt:

Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej

Post autor: pomoc12345 »

Witam,
Mam taka sytuację Pani składa wniosek o KDR dla nowo narodzonego członka rodziny, tylko że wcześniejsze Karty są wydane w innej gminie. Czy w takiej sytuacji mogę powiązać wniosek złożony w mojej gminie z wnioskiem złożonym w innej czy wszyscy powinni złożyć nowy wniosek w mojej gminie w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
Bardzo proszę o pomoc i kroki jakie w tej sytuacji podjąć.
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Re: Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej

Post autor: lukas19861 »

pomoc12345 pisze: 13 lip 2023, 14:26 Witam,
Mam taka sytuację Pani składa wniosek o KDR dla nowo narodzonego członka rodziny, tylko że wcześniejsze Karty są wydane w innej gminie. Czy w takiej sytuacji mogę powiązać wniosek złożony w mojej gminie z wnioskiem złożonym w innej czy wszyscy powinni złożyć nowy wniosek w mojej gminie w związku ze zmianą miejsca zamieszkania.
Bardzo proszę o pomoc i kroki jakie w tej sytuacji podjąć.
Jeżeli wszyscy zmienili miejsce zamieszkania to jak najbardziej powinny złożyć nowy wniosek, a dotychczas wydane karty podlegają unieważnieniu. Oczywiście powiadamiasz poprzedniego wójta, który wydał karty o tym fakcie.

Pozdrawiam
agejszen92
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR
Kontakt:

Re: Karta dla nowego członka rodziny wielodzietnej

Post autor: agejszen92 »

Mam podobną sytuację tylko że Pani złożyła wniosek elektronicznie. Zadzwoniłam do niej , żeby przyszła i jakoś się nie zjawia czy wysłać jej wezwanie czy od razu decyzja odmowna ? Jak do tego podejść?
ODPOWIEDZ