KARTA DUŻEJ RODZINY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 14 z 26    [ Posty: 255 ]

Napisano: 18 cze 2014, 11:38

jak dla mnie nie trzeba robić metryk bo nie ma żadnego rozstrzygnięcia, tylko metryka wtedy jak wydajesz dec. odmowną albo o utracie uprawnień
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 11:39

czy komuś się udało dodzwonić do ministerstwa? na podane nr telefonów, bo próbuję od godziny i nikt się nie zgłasza
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 11:42

A z innych spraw, to w GIODO nie wiedzą, czy rejestrować zbiór - proszą o przesłanie zapytania na maila, ponieważ dla infolinii to zbyt "świeża sprawa".
teddy

Napisano: 18 cze 2014, 13:13

Jestem rodzicem 4 dzieci. dwoje dorosłych. Syn właśnie zakończył naukę i podjął pracę. Na utrzymaniu mam jeszcze dwoje dzieci. Dlaczego rodzice trójki dzieci mogą posiadać kartę dożywotnio, a mnie rodzicowi 4 nie przysługuje!!!. Może jak przejdę za kilka lat na emeryturę to przydałaby się jakaś zniżka.
rodzic

Napisano: 20 cze 2014, 9:02

Wchodziliście już w aplikację ? Jakie dane trzeba przygotować ,żeby poprawnie ją uruchomić ?
15248965

Napisano: 20 cze 2014, 13:12

dziś po raz pierwszy weszłam w tę aplikację. Zarejestrowałam się wpisałam nowe hasło. Zgłosił się klient z wnioskiem. Wypełniłam i wysłałam. Jedyny problem był z wyliczeniem dla dzieci okresu uprawnienia. Niby system sam powinien wyliczyć okres ważności karty dla dziecka ale musiałam to zrobić sama. Pomoc też nie działa.
basiek8

Napisano: 20 cze 2014, 13:39

Czyli jakie dokumenty oprócz wniosku zostawiamy a jakie są tylko do okazania? i jak to zaznaczamy ze były one okazane?
gurgul

Napisano: 20 cze 2014, 13:50

Alka pisze:Hej mam pytanie. Kobieta - matka 5 dzieci chce złożyć wniosek o kdr. 4 dzieci ma z jednym Panem - byłym mężem i ostatnie 5 z Panem, z którym teraz żyje czy jemu też dalibyście kdr?
Ja bym mu chyba nie dała...oczywiście KDR mam na myśli bo w rozporządzeniu jest napisane że karta przysługuje rodzicowi lub małżonkowi rodzica a Ty określiłaś że żyje z nim czyli konkubinAT A O TYM TO JA W ROZPORZĄDZENIU NIE DOCZYTAŁAM :)
BBBB

Napisano: 20 cze 2014, 14:19

Kto może być wnioskodawcą? rodzic i pełnoletnie dziecko tez?
nun

Napisano: 20 cze 2014, 14:42

nun pisze:Kto może być wnioskodawcą? rodzic i pełnoletnie dziecko tez?
Paragraf 10.1 rozporządzenia mówi ze Karta przyznawana jest na wniosek członka Rodziny wielodzietnej wiec nie ma różnicy kto wystąpi z wnioskiem
BBBB

Strona 14 z 26    [ Posty: 255 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x