Karta Dużej Rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 25 cze 2014, 12:46

Mucha772 pisze:I jeszcze jedno, czy na wniosku wnioskodawca wypełnia swoje dane w górnej części i później jeszcze raz swoje dane w dolnej części, czy tylko interesuje go część górna a kartę i tak dostanie?
tak patrzę w tą instrukcję wypełniana wniosku w systemie i widze że wnioskodawca dwa razy jest podany wiec we wniosku tez dwa razy musi sie wpisać jako wnioskodawca a później jako członek rodziny, kto przyjmował juz wnioski to może napisac jak to u niego wygląda ????
allle

Napisano: 25 cze 2014, 12:48

:D :D

nie mogę wprowadzić jednej rodziny, której przysługuje 8 kart, bo mnie cały czas wywala :roll:
wczoraj jak dzwoniłam do helpu to powiedzieli, ze czas jest wydłużony do 20 minut ... tylko nie u mnie :(
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2014, 13:05

Czy jeśli dzieci są małe, to im w tym wniosku elektronicznym też trzeba wpisywać do kiedy oni mają przyznane? Mam to sama liczyć ??
Mucha772

Napisano: 25 cze 2014, 13:09

Może Być coś takiego?

INFORMACJA

Wykaz uprawnień, lista instytucji i firm, które oferują zniżki przysługujące członkom rodziny wielodzietnej posiadającym Kartę Dużej Rodziny jest dostępny na stronie internetowej Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej www.mpips.gov.pl oraz na stronach www.rodzina.gov.pl oraz www.empatia.mpips.gov.pl. Wykaz ten jest na bieżąco aktualizowany. Miejsca, w których przysługują zniżki oznaczone są specjalnym znakiem „Tu honorujemy Kartę Dużej Rodziny”.

Karta Dużej Rodziny przyznawana jest rodzinom wielodzietnym posiadającym co najmniej troje dzieci: rodzicom bezterminowo, dzieciom do ukończenia 18. lub 25. roku życia, jeśli uczą się jeszcze w szkole lub studiują. Rodzice mogą korzystać z karty dożywotnio. Osobom niepełnosprawnym karta wydawana jest na czas obowiązywania orzeczenia o niepełnosprawności.

Rodzic, który ma Kartę Dużej Rodziny, nie traci uprawnień, chyba że sąd odebrał mu władzę rodzicielską lub ją ograniczył przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej. Utrata przez rodzica uprawnień nie następuje, jeżeli sąd nie odebrał mu władzy rodzicielskiej lub jej nie ograniczył przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci. Sytuacja taka może mieć miejsce np. w przypadku, gdy rodzic ma na utrzymaniu sześcioro (i więcej) dzieci, a sąd umieścił w pieczy zastępczej troje z nich (ograniczenie władzy rodzicielskiej w stosunku do trojga dzieci). Wówczas rodzic zatrzymuje pełnię władzy rodzicielskiej w stosunku do pozostałej trójki dzieci.
Uprawnienia wynikające z programu przysługują małżonkowi rodzica mającego na utrzymaniu troje dzieci. Małżonek może nie mieć żadnych własnych dzieci. Małżonek rodzica traci uprawnienia wynikające z posiadania Karty Dużej Rodziny jeśli rodzic utracił takie uprawnienia lub małżeństwo z rodzicem zostało unieważnione lub rozwiązane przez rozwód.

W przypadku wystąpienia zmian mających wpływ na uprawnienia do korzystania z programu członek rodziny wielodzietnej jest obowiązany do niezwłocznego powiadomienia Wójta.

Niniejszą informację otrzymałem: ................................................................................
miejscowość, dnia, czytelny podpis
anna 75

Napisano: 25 cze 2014, 13:27

dlaczego pisze mi, że bezterminowo??????
Mucha772

Napisano: 25 cze 2014, 13:32

Mucha772 pisze:dlaczego pisze mi, że bezterminowo??????
na wykazie?? jak już wyślesz i zrobisz wykaz to bedą daty i numery kart
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 cze 2014, 13:34

Znaczy się, bez stresu wysyłać ? :D
Mucha772

Napisano: 25 cze 2014, 13:41

ja juz część wysłałam, zobaczymy ile trzeba bedzie na to czekać :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 cze 2014, 14:08

Podobno wydłużono sesję do wprowadzani wniosków z 10 do 20 minut. Czy tak macie bo u mnie dalej 10 minut i finito.
magnolia

Napisano: 26 cze 2014, 10:02

Wczoraj nam przyszły pieniądze na KDR, i co z tymi pieniędzmi, na co można je wydać?
Alaaa

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x