Karta nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Agni

Re: Karta nauczyciela

Post autor: ~Agni »

Ja również zbiorę podpisy u siebie w placówce i w placówkach w najbliższej okolicy...
~alk

Post autor: ~alk »

działajmy - organizujmy się
~Adam

Post autor: ~Adam »

Puki co - wybory zwróćmy uwagę na ugrupowania, które wprowadziły ten bałgan.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Bałagan jest od przejęcia placówek przez MPiPS. Władza zmieniała się od tego czasu wielokrotnie. Przez ten czas rządziły już wszystkie ugrupowania. Sądzę, że problem są raczej urzędnicy niż politycy.
~bella

Post autor: ~bella »

No, ale urzędasy (ci co mają coś do powiedzenie) są często z klucza partyjnego, niestety.Karty broniło SLD i PIS, co nie znaczy, że namawiam do glosowania na te partie ;)
~Agni

Post autor: ~Agni »

Za czasów rządów SLD w 2003 zapadła decyzja o utrzymaniu karty w domach dziecka dla osób wówczas już zatrudnionych...
~Agnieszka

Post autor: ~Agnieszka »

A teraz mają to gdzieś.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Wydaje mi się, że ze związków zawodowych, w obronę pracowników w placówkach najbardziej angażuje się \"eseldowskie\" ZNP. Solidarność chyba robi niewiele, ale mogę się mylić - nie jestem związkowcem ;)
~taka

Post autor: ~taka »

ZNP ma jeden procencik od naszej wypłatki i nie zajmuje się wychowawcami z dd. głównie kawkują z emerytami i na wycieczki wyjeżdżają. Jak obniżali nam trudne warunki z 30 na 10, to NIC nie zrobili!!!!
~pele

Post autor: ~pele »

Nie przesadzaj, może tak było u ciebie, u nas walczyli, wiem, że jeździli do sejmu, organizowali u siebie debaty na temat systemu opieki nad dzieckiem. Ale ZNP to nie partia - to psl i po nas załatwiły. A poza tym (już gdzieś o tym pisałem na forum) zamiast narzekać na związki trzeba było albo zakładać swój i tam działać albo wstąpić do któregoś i dać się wybrać do władz...zakładać sekcję i walczyć. A swoją drogą, zamiast narzekać na związki, taka, to trzeba się było położyć na torach, albo głodować czy co - może byś nas obroniła?
ODPOWIEDZ