karta wydania w innej gminie

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
ops.oliwia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

karta wydania w innej gminie

Post autor: ops.oliwia »

mam złożony wniosek na KDR elektronicznie. Zmienili miejsce zamieszkania i nie poinformowali w tamtej gminie co zostały wydane karty. Program nie pozwala mi przyznać dla nich kart (dla drugiego rodzica ma być wydany duplikat bo zagubił kartę). Przy przyznaniu kart wyświetla mi komunikat:
Dla osób mieszkających poza terenem powiatu, nie można rozpatrzyć wniosku. Dla takich osób jako wynik rozpatrzenia należy wybrać pozycję nie rozpatrzono.

co mam poprawić we wniosku?
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: karta wydania w innej gminie

Post autor: ubu »

w związku ze zmianą gminy duplikat jest zbędny (zaoszczędzą 11 zł.), powinni wnieść o KDR dla nowej rodziny. Oczywiście nie dali znać tamtej gminie, może uda ci się przyznać KDR i anulować je osobiście, ale to nie reguła :roll: (i czasem trzeba prosić by to zrobili w tamtej gminie więc trzeba się jakoś dogadać z tamtą gminą w sprawie anulowania tych kart, np. wysłać skan pisma, które do nich wyślemy z informacją lub prośbą o anulowanie takich a takich numerów KDR z rodziny o takim a takim numerze - nie są to w tym momencie dane wrażliwe ;). W razie potrzeby napisać nr tel. w prywatnej wiadomości będzie mi łatwiej oddzwonić i doradzić lub doprecyzować temat ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ops.oliwia
Referent
Kontakt:

więc wychodzi na to, że tamta gmina musi anulować karty i dopiero ja będę mogła przyznać karty?
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Kontakt:

to zależy, najpierw trzeba spróbować przyznać nowe i zobaczyć czy system pozwoli ci anulować samemu, a jak się nie da to SI KDR cię też o tym jakoś poinformuje i wtedy trza kombinować tak jak napisałem ;)
ops.oliwia
Referent
Kontakt:

System nie puszcza. Dzikeuję za podpowiedz.
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Kontakt:

no niestety, czasem tak bywa, trza się dogadać z tamtą gminą najlepiej wpierw telefonicznie i przesłać prośbę pisemnie np. e-mailem zanim dojdzie pocztą
ODPOWIEDZ