Otrzymaliśmy wniosek elektroniczny mylnie skierowany do naszej gminy.
Jakie jest postępowanie w tym przypadku? Czy wniosek elektroniczny można jakoś przesłać do gminy własciwej do rozpatrzenia?
kurcze to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek, system powinien umożliwiać przesyłanie wniosku zgodnie z właściwością, ale gdzież tam takie ułatwianie sprawy i teraz co w takim przypadku zrobić trudno doradzić
w SI KDR/ MOK Moduł Obsługi Kart/ skrzynka odbiorcza / odbierz dokument
ten ostatni przycisk trzeba nacisnąć aby cos wpłynęło, co dawno temu zostało może wysłane zaleca się sprawdzanie poczty rano i wieczorem
Witam, czy coś się zmieniło odnośnie przekazywania wniosków drogą elektroniczną? Został mylnie skierowany do mojej gminy, ale nie wiem co z nim zrobić, w dodatku jest tylko dwoje dzieci, więc w ogóle wniosek od czapy. Pomocy
skontaktować się tel. z wnioskodawcą, porozmawiać, poinformować co i jak, potem może rozpatrzyć wniosek bez rozpatrzenia i zakończyć obsługę wniosku z odpowiednimi notatkami, w ostateczności jak będzie trzeba to decyzję wydać, chociaż to średnia przyjemność
Próbuję wybrać opcję przy rozpatrzeniu wniosku "nie rozpatrzono", jednak pokazuje mi komunikat, że nie mogę ruszyć tego wniosku bo jest on mylnie skierowany. Mam pisemną prośbę Pani przesyłającej elektronicznie wniosek o pozostawienie bez rozpatrzenia, jednak nie wiem czy nie będzie ten wniosek "wisiał" w systemie i statystykach moich, jeśli nic z nim nie zrobię.