kasa

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
nagdam
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

kasa

Post autor: nagdam »

kochani? czy macie sytuacje ze kasjer regularnie pobiera Wam za dużo pieniędzy do kasy na wypłaty? i nie odprowadza tego od razu tylko chce w następnym miesiącu sobie potrącić z następnego pobrania? wciąż tym samym tytułem. Czy według Was Kochani ma to ręce i nogi?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: kasa

Post autor: ops2020 »

zrezygnowaliśmy z obsługi kasowej urzędu na rzecz autowypłat w banku, POLECAM ;)
Małgorzata36
Stażysta
Zajmuję się: Główny księgowy
Kontakt:

Post autor: Małgorzata36 »

Dla mnie bezpodstawnie.
Kasjer dostaje listy wypłat i na tej podstawie powinna być wypłacona gotówka do kasy, w tej konkretnie wysokości.
Inna sprawa że w kasie może znajdować się pogotowie kasowe, którego wysokość określona powinna być w polityce rachunkowości. Z reguły pobierane do kasy 1 dnia miesiąca, a ostatniego dnia miesiąca wpłacane na konto bankowe.

Natomiast jak najbardziej, autowypłaty są najwygodniejszym rozwiązaniem
nagdam
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: nagdam »

Dziękuję Wam, tez uważam, że pobranie w za dużej wysokości gotówki niż wskazane jest bezpodstawne. Co z tego, że zaraz to wpłaci z powrotem jak nie miał podstawy tak zrobić. Dziękuję za pomysły i podpowiedzi.
Alberto
Praktykant
Zajmuję się: Pracownik socjalny, praca związana ze świadczeniami dla rodzin i matek.
Kontakt:

Post autor: Alberto »

podobnie myślę jak Małgosia.
doris111
Praktykant
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: doris111 »

U nas zawsze na koniec miesiąca kasjerka odprowadza gotówkę do banku.
ODPOWIEDZ