Specjalistyczne usługi opiekuńcze

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Elena111
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość, Płace
Kontakt:

Specjalistyczne usługi opiekuńcze

Post autor: Elena111 »

Proszę o pomoc, nigdy nie mieliśmy specjalistycznych usług opiekuńczych. Teraz jest taka potrzeba, ma być zatrudniony terapeuta na pełny etat do osoby z zaburzeniami psychicznymi. Co z kasą na wynagrodzenia? Nie mam nic w planie, nie ma wniosku o dotację... księgowość dowiaduje się na końcu, jak już wszystko ustalone. Jestem w szoku.
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: Specjalistyczne usługi opiekuńcze

Post autor: mgops7 »

jest to zadanie zlecone, więc trzeba do wojewody wystąpić o plan i środki
Elena111
Stażysta
Kontakt:

czy jest jakiś wniosek gotowy, czy wystarczy pismo z uzasadnieniem wysłać?
mgops7
Podinspektor
Kontakt:

pismo z uzasadnieniem..można też wcześniej zadzwonić, to już będą wiedzieć i może będzie szybciej, bo zanim pismo przejdzie przez cała procedure, to potrwa;
Elena111
Stażysta
Kontakt:

Dziękuję, w każdym razie najpierw muszę zabezpieczyć środki a później należy podpisać umowę. A czy to możliwe żeby uzyskać kasę na cały etat? To mały ośrodek, mam tych rzeczy sporo i już nie ogarniam.
mgops7
Podinspektor
Kontakt:

zaciąganie zobowiązań ponad plan to jest dyscyplina finansów (kierownik powinien mieć świadomość); co do środków na cały etat, to zależy od wojewody czy przyzna; my mamy usługi opiekuńcze na umowę zlecenia i zawsze dają mniej planu,(woj.śląskie) dopiero w trakcie roku weryfikujemy potrzeby i otrzymujemy zwiększenie planu, dlatego usługi przyznajemy na pół roku, a potem przedłużamy o kolejne pół roku;
Elena111
Stażysta
Kontakt:

właśnie jestem zła, że dowiaduję się, w sumie przypadkiem, na końcu i to właściwie nie od kierownika tylko od pracowników, ale cały bałagan później do rozliczenia trafi do mnie...
ODPOWIEDZ