kategorie zaszeregowania

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
marta050686
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, DM, ST
Kontakt:

kategorie zaszeregowania

Post autor: marta050686 »

Witam, jak w regulaminie macie kategorie zaszeregowania? takie jak są w Rozporządzeniu czyli np opiekunka środowiskowa- kat. X, czy też macie widełki ustalone np X-XI? Jesli widełki to na podstawie czego ustalaliście? Koleżanka, ktora była przede mną kategorie pracowników robiła z widełkami i zastanawia mnie czy to jest prawidłowo.
Baristka
Praktykant
Zajmuję się: KDR, PS
Kontakt:

Re: kategorie zaszeregowania

Post autor: Baristka »

Ja ma trochę inne pytanie - opiekunka z X grupą zaszeregowania, starszy specjalista pracy socjalnej z XV - różnica w płacy 200 zł. Czy tak może być?
marta050686
Praktykant
Kontakt:

Myślę, że wszystko zależy od tego, jakie masz widełki w kwotach w kategoriach zaszeregowania
bea2
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: bea2 »

u nas opiekunki mają VIII kat.
Kowalik15
Referent
Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
Kontakt:

Post autor: Kowalik15 »

marta050686 pisze: Witam, jak w regulaminie macie kategorie zaszeregowania? takie jak są w Rozporządzeniu czyli np opiekunka środowiskowa- kat. X, czy też macie widełki ustalone np X-XI? Jesli widełki to na podstawie czego ustalaliście? Koleżanka, ktora była przede mną kategorie pracowników robiła z widełkami i zastanawia mnie czy to jest prawidłowo.
My mamy kategorie identycznie jak w rozporządzeniu.
Baristka pisze: Ja ma trochę inne pytanie - opiekunka z X grupą zaszeregowania, starszy specjalista pracy socjalnej z XV - różnica w płacy 200 zł. Czy tak może być?
oczywiście może być. Jeśli mieszczą się w minimalnych z rozporządzenia i nie koliduje z waszym regulaminem to jest ok.
bea2 pisze:u nas opiekunki mają VIII kat.

u nas też, ponieważ my mamy zatrudnione opiekunki, a na wstępie wymieniono opiekunki środowiskowe to jest inne stanowisko i faktycznie w rozporządzeniu są w X kategorii.
marta050686
Praktykant
Kontakt:

A czy ze srednim wyksztalceniem i stazem, pracy powyżej 5 lat mogę robic opiekunkę starszym opiekunem?
Kowalik15
Referent
Kontakt:

tak, możesz
marta050686
Praktykant
Kontakt:

Bardzo dziękuję, tak to można korzystać z forum jak życzliwi wspierają sie wzajemnie :) słoneczka za oknem życzę, bo u mnie od dwóch tyg. deszcz... ;)
Kowalik15
Referent
Kontakt:

Chyba w całej Polsce tak dzisiaj depresyjnie :| :)
ODPOWIEDZ