KB,EWALU,IKS i inni Mędrcy podzielcie się dec. zm. ŚP!PROŚBA
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: KB,EWALU,IKS i inni Mędrcy podzielcie się dec. zm. ŚP!PR
wywal : w związku z art.1 pkt 1 lit. a, pkt 4, i ja nie daję art. 4
a i ja mam art. 107 par. 4 .. nie par. 1
a i ja mam art. 107 par. 4 .. nie par. 1
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
jak nie ma art. 2 ? Co Ty nie widzisz ......
Zmiana decyzji znajduje uzasadnienie w przepisach ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych ( Dz.U z 2014 r poz.559), która wprowadziła nowe wysokości świadczenia pielęgnacyjnego o którym mowa w art.17 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r o świadczeniach rodzinnych.
Od maja 2014 r świadczenie pielęgnacyjne wynosi odpowiednio 800 zł w okresie od 01 maja 2014r do 31 grudnia 2014r, 1200,00 zł w okresie od 01 stycznia 2014 r do 31 grudnia 2015r a od 01.01.2016r 1300,00 zł.
Począwszy od 1 stycznia 2017r. kwota świadczenia pielęgnacyjnego będzie podlegała corocznej waloryzacji a jej wysokość na następny rok kalendarzowy będzie ogłaszana w drodze obwieszczenia przez ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w dzienniku Urzędowym Rzeczpospolitej Polskiej „ Monitor Polski”, w terminie do dnia 15 listopada każdego roku.
Zmiana decyzji ustalającej prawo do świadczenia pielęgnacyjnego w zakresie wysokości tego świadczenia będzie następowała z urzędu bez zawiadomienia strony- To krążyło na forum , wystarczy poszukac ....ja mam b. podobne , troche zmodyfikowane .
Co do pouczenia - to juz nie przesadzaj
, poradzisz sobie z pouczeniem.
Zmiana decyzji znajduje uzasadnienie w przepisach ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych ( Dz.U z 2014 r poz.559), która wprowadziła nowe wysokości świadczenia pielęgnacyjnego o którym mowa w art.17 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r o świadczeniach rodzinnych.
Od maja 2014 r świadczenie pielęgnacyjne wynosi odpowiednio 800 zł w okresie od 01 maja 2014r do 31 grudnia 2014r, 1200,00 zł w okresie od 01 stycznia 2014 r do 31 grudnia 2015r a od 01.01.2016r 1300,00 zł.
Począwszy od 1 stycznia 2017r. kwota świadczenia pielęgnacyjnego będzie podlegała corocznej waloryzacji a jej wysokość na następny rok kalendarzowy będzie ogłaszana w drodze obwieszczenia przez ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w dzienniku Urzędowym Rzeczpospolitej Polskiej „ Monitor Polski”, w terminie do dnia 15 listopada każdego roku.
Zmiana decyzji ustalającej prawo do świadczenia pielęgnacyjnego w zakresie wysokości tego świadczenia będzie następowała z urzędu bez zawiadomienia strony- To krążyło na forum , wystarczy poszukac ....ja mam b. podobne , troche zmodyfikowane .
Co do pouczenia - to juz nie przesadzaj

ewalu czemu §4 ? Nie dajesz uzasadnienia ? Mysle , ze art 4 nie jest bledem 

- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak w 2008 roku miałam kontrolę to kobiety stwierdziły, że moje uzasadnienia są skąpe i lepiej już stosować tan art.
ja jetem matematyk nie humanista ... więc u mnie wszystkie pisma są krótkie ale treściwe

ja jetem matematyk nie humanista ... więc u mnie wszystkie pisma są krótkie ale treściwe

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
Skąd bierzecie wysokość śp od 1 stycznia 2016, że to jest 1300 zł?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
art. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 24 kwietnia .....
a skąd wiesz od kiedy 1300 ? nie widzę zapisu, ze to od 01 stycznia 2016 r. Z czego to wynika?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
człowieku dodaj dwa do dwóch
dwa to art. 1 pkt 1 lit. a .. a dwóch to art. 2 tej samej ustawy z dnia 24 kwietnia
dwa to art. 1 pkt 1 lit. a .. a dwóch to art. 2 tej samej ustawy z dnia 24 kwietnia

- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
W art. 2 nie ma 1.300,00 złewalu pisze:człowieku dodaj dwa do dwóch
Jest za to w art. 1
Oprócz KB,EWALU,IKS i inni Mędrcy podzielcie się dec. zm. ŚP!PROŚBA - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
JAK POSTĄPIĆ???????
Jak powinni pisać na oświadczeniach ?
proszę o uwagi
ŚP- MATKA UMIARKOWANY STOPIEŃ
wszczęcie o 200 zł.
kpa
musi byc zawiadomienie o wszczeciu postepowania?
po...
3 % od ZDO
podstawa prawna decyzji - zmiana ŚP - problem
Jak ma wyglądać decyzja (pismo) o wypł.w formie rzecz.św.rod
glupia jestem pomoscie..a takie proste...
koordynacja
składki
nowe SZO
program sygnity - zmiany