kb jestes? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 sty 2014, 14:49

wczoraj pisałes mi o SZO dla sosby ktora opiekuje sie niepelnosprawna matka i bratem....z zapomnialam jescze dopytac czy jak on sie wyrejestrował z urzedu pracy i ma wpsiane ze do 28.01. byl zarejestrowany to dopiero od dzisiaj moge mu przyznac SZO prawda?
~Basia

Napisano: 29 sty 2014, 16:28

u mnie ja mowie od keidy ma sie taka osoba wyrejestrowac z PUP (wstecz,zeby dostac szo od tego momentu kiedy sie opiekuje niepelnosprawnym i spelnia pozostale przeslanki) i on idzie do PUP i nasz PUP z taka data go wyrejestrowywuje i potem ja od tej daty przyznaje szo
~bb

Napisano: 29 sty 2014, 16:38

? a jest taka mozliwosc??? czyli ja moge powiedziec dzisiaj 29.01. zeby sie wyrejestrował od 01.01. ???
~Basia

Napisano: 29 sty 2014, 17:08

to zależy od Waszego Urzędu Pracy, zadz i się zapytaj jeżeli chcesz żeby klient nie stracił i chcesz zadziałać na jego korzyść, nasz PUP na pewno by się na to nie zgodził
~Cielaczek

Napisano: 29 sty 2014, 17:10

osoba bezrobotna nie moze byc ktos komu przyznano swiadczenie pielegnacyjne, wiec jesli moj PUP by tak nie robil to przyznawalabym mimo zarejstrowania a klient z decyzja o przyznaniu szo szedl by do PUP i oni i tak musieliby go wyrejestrowywac wstecz
~bb

Napisano: 29 sty 2014, 17:13

i tak też właśnie robiłam, przyznawałam, osoba szła z dec do PUP i z tą datą ją wyrejestrowywali, ale po szkoleniach z Mlonką przestałam tak robić i dopiero jak miałam dec z PUP. dopiero przyznawałam
~Cielaczek

Napisano: 29 sty 2014, 17:18

ja robię ja bb i mój PUP robi bez problemu
~ek

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x