wczoraj pisałes mi o SZO dla sosby ktora opiekuje sie niepelnosprawna matka i bratem....z zapomnialam jescze dopytac czy jak on sie wyrejestrował z urzedu pracy i ma wpsiane ze do 28.01. byl zarejestrowany to dopiero od dzisiaj moge mu przyznac SZO prawda?
u mnie ja mowie od keidy ma sie taka osoba wyrejestrowac z PUP (wstecz,zeby dostac szo od tego momentu kiedy sie opiekuje niepelnosprawnym i spelnia pozostale przeslanki) i on idzie do PUP i nasz PUP z taka data go wyrejestrowywuje i potem ja od tej daty przyznaje szo
to zależy od Waszego Urzędu Pracy, zadz i się zapytaj jeżeli chcesz żeby klient nie stracił i chcesz zadziałać na jego korzyść, nasz PUP na pewno by się na to nie zgodził
osoba bezrobotna nie moze byc ktos komu przyznano swiadczenie pielegnacyjne, wiec jesli moj PUP by tak nie robil to przyznawalabym mimo zarejstrowania a klient z decyzja o przyznaniu szo szedl by do PUP i oni i tak musieliby go wyrejestrowywac wstecz
i tak też właśnie robiłam, przyznawałam, osoba szła z dec do PUP i z tą datą ją wyrejestrowywali, ale po szkoleniach z Mlonką przestałam tak robić i dopiero jak miałam dec z PUP. dopiero przyznawałam