KDR a zmiana miejsca zamieszkania

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
gopsianka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

KDR a zmiana miejsca zamieszkania

Post autor: gopsianka »

Pan złożył wniosek o karty elektroniczne, dokonał opłaty. W trakcie weryfikacji okazało się rodzina ma karty wydane w innej gminie. Napiszę do tej gminy o anulowanie kart tradycyjnych. I rozumiem, że muszę zwrócić Panu opłatę bo wydam mu nowe karty ?
ResiKDR
Stażysta
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: KDR a zmiana miejsca zamieszkania

Post autor: ResiKDR »

Pan musi złożyć wniosek o wydanie karty dużej rodziny dla członka rodziny, który był wcześniej jej posiadaczem, powodem przyznania karty będzie zmiana danych na karcie (zmieni się numer karty). Opłatę bym zwróciła Panu, w związku z tym, bo w takiej sytuacji karty należą się bezpłatnie.
Gabryśka
Stażysta
Kontakt:

Post autor: Gabryśka »

Ja w tym przypadku zwróciłabym kasę, ale wprowadzam wniosek jako nową rodzinę. Ciekawa jestem jak inni postępują w takim przypadku. Wydawało mi się do tej pory, że to właściwa droga.
ResiKDR
Stażysta
Kontakt:

Post autor: ResiKDR »

https://www.gov.pl/web/rodzina/pytania-i-odpowiedzi-kdr

Jak należy wypełnić wniosek w przypadku złożenia wniosku o przyznanie nowej Karty członkowi rodziny wielodzietnej, który był już posiadaczem Karty („tzw. przedłużenie ważności Karty”, zmiana nazwiska, adresu zamieszkania)?
We wniosku, w części II – członkowie rodziny wielodzietnej, należy wskazać tylko osobę, która występuje o przyznanie nowej Karty.
ona1
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ona1 »

w opisanej sytuacji wprowadzam rodzinę jako całkiem nową w mojej gminie
ODPOWIEDZ