KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
KatarzynaKDR
Praktykant
Zajmuję się: KDR/DE
Kontakt:

KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica

Post autor: KatarzynaKDR »

Słuchajcie, mam wniosek o KDR złożony przez ojca na siebie i 3 swoich dzieci( wszystkie do 18 roku zycia)Przy wprowadzaniu wniosku okazało się, że dzieci mają już wydane karty od 2014 roku w mojej gminie i są jeszcze długo ważne. W 2014r. wnioskowała o nie matka i dostała dla siebie i na tą 3. Problem w tym,że Państwo się rozwiedli i kart nie ma. Małżonka została ograniczona we władzy rodzicielskiej a dzieci są przy ojcu w tym samym miejscu zamieszkania. Co zrobić w takiej sytuacji?
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica

Post autor: rikli »

ograniczona tylko na zasadzie zamieszkiwania dzieci z ojcem i alimentów?
nie ma tu nic niezgodnego w takim razie, ale skoro w przypadku zbiegu praw przyznaje się jedną kartę... rozumiem, że matka nie odda kart? :P albo trzeba to traktować jako duplikat, albo unieważnić ze względu na "konieczność przyznania nowej karty" i hmmm zmianę miejsca zamieszkania... w tej samej gminie, ale jednak.
nie wiem, czy coś ktoś taki temat poruszał np. na szkoleniu, mi jeszcze nie udało się na żadnym być :D
KatarzynaKDR
Praktykant
Zajmuję się: KDR/DE
Kontakt:

Post autor: KatarzynaKDR »

Matka raczej nie odda, bo nawet nie wiadomo gdzie jest. A jeżeli wniosek o duplikat to ojciec może złożyć wniosek o duplikat skoro nie był w składzie rodziny a obecnie są po rozwodzie??? Raczej nie będzie skory do zapłaty za duplikat. Sama już nie wiem ...
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: rikli »

skonsultować się z radcą/prawnikiem u was no i ewentualnie ta opcja z unieważnieniem z powodu konieczności wydania nowych kart, bo więcej opcji nie widzę w takich sytuacjach...
ODPOWIEDZ