KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR/DE
- Kontakt:
KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica
Słuchajcie, mam wniosek o KDR złożony przez ojca na siebie i 3 swoich dzieci( wszystkie do 18 roku zycia)Przy wprowadzaniu wniosku okazało się, że dzieci mają już wydane karty od 2014 roku w mojej gminie i są jeszcze długo ważne. W 2014r. wnioskowała o nie matka i dostała dla siebie i na tą 3. Problem w tym,że Państwo się rozwiedli i kart nie ma. Małżonka została ograniczona we władzy rodzicielskiej a dzieci są przy ojcu w tym samym miejscu zamieszkania. Co zrobić w takiej sytuacji?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica
ograniczona tylko na zasadzie zamieszkiwania dzieci z ojcem i alimentów?
nie ma tu nic niezgodnego w takim razie, ale skoro w przypadku zbiegu praw przyznaje się jedną kartę... rozumiem, że matka nie odda kart?
albo trzeba to traktować jako duplikat, albo unieważnić ze względu na "konieczność przyznania nowej karty" i hmmm zmianę miejsca zamieszkania... w tej samej gminie, ale jednak.
nie wiem, czy coś ktoś taki temat poruszał np. na szkoleniu, mi jeszcze nie udało się na żadnym być
nie ma tu nic niezgodnego w takim razie, ale skoro w przypadku zbiegu praw przyznaje się jedną kartę... rozumiem, że matka nie odda kart?

nie wiem, czy coś ktoś taki temat poruszał np. na szkoleniu, mi jeszcze nie udało się na żadnym być

-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR/DE
- Kontakt:
Matka raczej nie odda, bo nawet nie wiadomo gdzie jest. A jeżeli wniosek o duplikat to ojciec może złożyć wniosek o duplikat skoro nie był w składzie rodziny a obecnie są po rozwodzie??? Raczej nie będzie skory do zapłaty za duplikat. Sama już nie wiem ...
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
skonsultować się z radcą/prawnikiem u was no i ewentualnie ta opcja z unieważnieniem z powodu konieczności wydania nowych kart, bo więcej opcji nie widzę w takich sytuacjach...
Oprócz KDR dla dzieci wniosek ponowny przez 2 rodzica - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Komu przyznać KDR- UBU proszę o pomoc - Karta Dużej Rodziny
Opłata za duplikat
KDR dla cudzoziemca
Czy dziecko może być wnioskodawcą? - Karta Dużej Rodziny
odbiór KDR
rodzina zastępcza
Proszę o pomoc - KDR w wersji elektronicznej
KDR dla studenta studiującego zagranicą
Jak rozpatrzyć wniosek?
Sprawozdania
KDR dla dziecka - w związku małżeńskim
wezwanie do braków