KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ST
- Kontakt:
KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę
Proszę o pomoc, mam taką sprawę: Pan skład wniosek o KDR na siebie, swoją żonę i czwórkę dzieci, dwoje dzieci pana i dwoje pani, z tym że jedno dziecko pana nie mieszka z nim tylko ze swoją matką w innej gminie. Co zrobić z tym dzieckiem, czy mogę mu przyznać kartę, skoro nie mieszka na moim terenie tylko ojciec?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę
nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.
przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie
przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie

-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Re: KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę
Dokładnie tak, zawiadomienie z art. 66 kparikli pisze: 06 paź 2022, 11:41 nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.
przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie![]()

Oprócz KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Karta dla niepełnosprawnego uczacego się
Konkubinat, związek nieformalny a KDR
duplikat karty- system nie chce opłaty
Karta dla osoby legitymującej się orzeczeniem
KDR dla dzieci uczących się
Anonimizacja
zmiana adresu
osoboa ubezwłasnowolnione, a KDR
orzeczenie
3 pytania systemowe :)
system SI KDR
matka z 3 dzieci