KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Ann2323
Praktykant
Zajmuję się: ŚW, ST
Kontakt:

KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę

Post autor: Ann2323 »

Proszę o pomoc, mam taką sprawę: Pan skład wniosek o KDR na siebie, swoją żonę i czwórkę dzieci, dwoje dzieci pana i dwoje pani, z tym że jedno dziecko pana nie mieszka z nim tylko ze swoją matką w innej gminie. Co zrobić z tym dzieckiem, czy mogę mu przyznać kartę, skoro nie mieszka na moim terenie tylko ojciec?
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę

Post autor: rikli »

nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.

przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie :)
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Re: KDR- prawo do karty, pomóżcie proszę

Post autor: lukas19861 »

rikli pisze: 06 paź 2022, 11:41 nie można wydawać kart dla osób mieszkających w innej gminie. wnioskodawca musi złożyć wniosek w gminie zamieszkania, ewentualnie trzeba zrobić wniosek w swojej części i przekazać do tamtej gminy.

przynajmniej w elektronicznych, ja pisze wezwanie o potwierdzenie zamieszkania w innej gminie i że jeżeli tak jest to należy złożyć wniosek tam, a u mnie będzie rozpatrzony tylko w części dot. osób mieszkających u mnie w gminie i z głowy przekazywanie :)
Dokładnie tak, zawiadomienie z art. 66 kpa :)
ODPOWIEDZ