Witam
Proszę o pomoc. Dostałam elektronicznie wniosek o KDR przez Empatię. Wpłynął 05.01.2025r.
A w tym czasie chyba coś było z Empatią nie tak, bo jak potwierdzałam w SIKDR program samorządowy, to nic na skrzynce elektronicznej nie widziałam. W każdym razie odebrałam ten wniosek w momencie , gdy dziecko które tam było wpisane już nie żyło ( jedno z trojga wpisanych dzieci). Dziecko, które zmarło(miało trochę ponad miesiąc) na dzień złożenia wniosku elektronicznego jeszcze żyło. Ale teraz jak rozpatruję wniosek, już nie, więc czy mam przyznać karty tylko dla rodziców , czy dla dzieci też się należy. I jak w systemie zrobić z tym zmarłym dzieckiem?
KDR- śmierć dziecka po złożeniu wniosku
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, ŚW
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Re: KDR- śmierć dziecka po złożeniu wniosku
Skoro na dzień złożenia wniosku przez wnioskodawcę co najmniej troje dzieci spełniało wymogi to karta jak najbardziej się należy pozostałej dwójce. W przypadku dziecka zmarłego nie wnosisz o przyznanie karty (możesz wybrać opcję inna osoba - niespełniająca warunków ustawy), a na wniosku zrobić adnotację o okolicznościach sprawy.1qaz pisze: 15 sty 2025, 10:19 Witam
Proszę o pomoc. Dostałam elektronicznie wniosek o KDR przez Empatię. Wpłynął 05.01.2025r.
A w tym czasie chyba coś było z Empatią nie tak, bo jak potwierdzałam w SIKDR program samorządowy, to nic na skrzynce elektronicznej nie widziałam. W każdym razie odebrałam ten wniosek w momencie , gdy dziecko które tam było wpisane już nie żyło ( jedno z trojga wpisanych dzieci). Dziecko, które zmarło(miało trochę ponad miesiąc) na dzień złożenia wniosku elektronicznego jeszcze żyło. Ale teraz jak rozpatruję wniosek, już nie, więc czy mam przyznać karty tylko dla rodziców , czy dla dzieci też się należy. I jak w systemie zrobić z tym zmarłym dzieckiem?
Pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, ŚW
- Kontakt:
Re: KDR- śmierć dziecka po złożeniu wniosku
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślałam podobnie, ale zawsze to lepiej, jak inni się wypowiedzą. Pozdrawiam1qaz pisze: Witam

Oprócz KDR- śmierć dziecka po złożeniu wniosku - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
czy należy się karta
zawiadomienie strony KDR
inwentaryzacja sprzętu KDR
KDR-Ukraina
sprawozdanie CAS
CZY PRZYSŁUGUJĄ KDR
Proszę o szybką odpowidż.
Zmiana miejsca zamieszkania- wybór osoby, a rodziny.
Ponawiam pytanie
KDR - rodzinny Dom Dziecka
informacja
KARTY ELEKTRONICZNE-PILNE
ograniczone prawa rodzicielskie pod nadzorem kuratora
Ciężki temat archiwizacja
dorosłe dzieci a rodzina zastępcza
KDR DLA RODZICA