kierownik gops a pełnomocnik GKPRA - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 21 wrz 2012, 16:26

Witam. mam pytanie jako kierownik GOPS, zostałam również powołana na pełnomocnika GKRPA, do tego jeszcze przewodnicząca Zespołu Interdyscyplinarnego, więcej już nie dali rady mi wlepić. Mam pytanko, czy będąc w takiej sytuacji mogę jako pełnomocnik dostawać wynagrodzenie, czy nie? Członkowie Komisji i przewodniczący przychodzą tylko na posiedzenie, robią dobre wrażenie, a całą robotę odwalam ja
~anka

Napisano: 21 wrz 2012, 16:53

tak możesz tylko z pieniędzy gminnych nie alkoholowych
~ewa

Napisano: 21 wrz 2012, 16:58

Ale dlaczego z gminnych, a nie z alkoholowych?
~anka

Napisano: 22 wrz 2012, 1:14

Co Ty ewa?
Dyrektor MOPS jest dyrektorem i z tego tytułu bierze pensję od gminy, czy państwa.
Zasiadając jednocześnie w GKRPA jest jej członkiem i zgodnie z prawem bierze forsę za każde posiedzenie. Z \"korkowego\".
Co, może za czas posiedzenia w GKRPA mają mu odbić z pensji dyrektora MOPS? Wolne żarty. Jedno z drugim n ie ma nic wspólnego!
~Jerry

Napisano: 22 wrz 2012, 15:52

Moim zdaniem to trzeba sobie uporządkować pewne pojęcia!

Nie ma takiej funkcji jak pełnomocnik GKRPA, może natomiast być powołany w celu realizacji Gminnego Programu PiRPA pełnomocnik Wójta/Burmistrza/Prezydenta ds. profilaktyki i rozwiązywania problemów alkoholowych.

-pytanie czy program ten realizuje MOPS, czy inna jednostka wskazana w programie np. Urząd Miejski, bo jeżeli program realizuje MOPS to jako kierownik robisz to w ramach pensji kierownika w czasie pracy Ośrodka, jeżeli Urząd to możesz negocjować wynagrodzenie, ale jeżeli godziny pracy ośrodka będą pokrywać się z godzinami pracy urzędu to czarno to widzę gdyż za te same godziny spędzone w pracy nie dadzą Ci podwójnego wynagrodzenia

- za pracę w komisji członkom Gminnej Komisji RPA należy się wynagrodzenie, określone przez Radę Gminy w Gminnym Programie PiRPA, pytanie czy jesteś powołana przez Wójta/Burmistrza/Prezydanta w zarządzeniu w skład członków GKRPA. Jeżeli tak, to w zależności od tego czy jesteś osobą przeszkoloną w tym zakresie pobierasz wynagrodzenie jak inni członkowie komisji
~Waldek

Napisano: 23 wrz 2012, 20:02

U nas dyrektorka MOPR jest zarazem przewodniczącą MKRPA. Posiedzenia MKRPA odbywają się w zazwyczaj w godzinach pracy MOPR. U tu i tu dyrektorka zgarnia kasę.
Ona nie widzi w tym niczego zdrożnego. Chętnie by brała również kasę za to, że jest przewodniczącą zespołu interdyscyplinarnego. Skoro jednak za to nie płacą przechodzi nań 1 raz na trzy miesiące i stara śpiewka: \"wiecie państwo, jest tyle pracy. Trzeba znać tyle przepisów. No wiecie państwo. Postaram się dla nas (członków ZI-przyp. mój) załatwić u prezydenta chociaż parę groszy na zrekompensowanie kosztów dojazdów do siedziby MOPR\".
Brrrrr...
~Jerry

Napisano: 24 wrz 2012, 15:40

Pani kierownik chyba pomyliła pojęci .dobrze zauwarzył waldek . pani kerownik skoro wyraziła zgodę to niech zapozna się z zadaniami pełnomocnika i zabiera robotę do domu . szuka pieniędzy a obowiązki spadną na przewodniczącą komisji .
~z

Napisano: 24 wrz 2012, 16:22

Jerry, z całym szacunkiem, ale w tym temacie nie masz racji. Pozdrowienia dla p. Waldka. Kto nie chce popaść w tarapaty /czytaj zarzuty RIO, NIK/- niech korzysta z jego rad. To najlepszy fachowiec na forum w zakresie przepisów alkoholowych.
~r.

Napisano: 24 wrz 2012, 20:46

Dziękuje ~r. -ko, ale cały czas się uczę na błędach i sledzę praktykę i orzecznictwo. Pozdrowienia
~Waldek

Napisano: 25 wrz 2012, 0:56

I jak tu dogodzić?
Ja piszę jak jest, a on uważa, że nie mam racji.
Czyżbym zatem wymyślił sobie tę dyrektorkę MOPR a zarazem przewodniczącą MKRPA i zarazem przewodniczącą ZI?
~Jerry

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x