nie chodzi o to, że wymyśliłeś. Ta pani interpretuje przepisy na swoją korzyść, a nie powinna. Jasne, że to jej sprawa. Najwyżej kiedyś za to odpowie. Ale to nie oznacza, że inni mają ją naśladować. Anka zadała merytoryczne pytanie, Waldek udzielił merytorycznej odpowiedzi. Dogodził tym, którzy wiedzą, po co jest tak naprawdę to forum.
pełnię w GOPS funkcje inspektora ds. uzaleznień, czyli taki koordynator, ale nie jestem członkiem Komisji Alkoholowej co zdecydowanie utrudnia mi pracę. Zgłosiłam wniosek do burmistrza o powołanie mnie na członka Komisji, jednak jedna z Pań, która zasiada w Komisji powiedziała mi że nie mogę zostać jej członkiem ponieważ nie jestem przeszkolona. Jakie trzeba przejść szkolenia aby móc pracować w Komisjach Alkoholowych?
Witaj!
Proponuję przeszkolić całą komisję wraz z Tobą, bo zasada jest trochę inna, przynajmniej w rozumieniu osób z kontroli (RIO, NIK) tzn. oni stoją na stanowisku że osoba nie przeszkolona nie ma prawa brać wynagrodzenia za pracę w komisji. Co zaś do powołania Cię w skład komisji to o tym decyduje Wójt/Burmistrz/Prezydent zmieniając zarządzenie o składzie osobowym komisji a nie jakaś Pani z komisji
Proponuję takie szkolenie które przeprowadziłem już przynajmniej w 150 gminach w kraju: viewtopic.php?f=30&t=206963060
czytam te wypowiedzi i się dziwię P kierownik która pisze ,,pełnomocnik GKRPA '' .Co ona tam robi . Chyba że to nie P Kierownik . Wielki szacunek dla P. Waldka i innych mądrychw tym temacie .