KIEROWNIK ŚDS opiekunem praktykanta, stażysty - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 lip 2011, 18:40

Chciałam zapytać kto w Waszych ŚDS jest opiekunem praktykantów, stażysty.

Do niedawna kierownik delegował pracownika i to on byl odpowiedzialny za praktykanta, stazystę, pisał opnię z przebiegu stażu.
Od kiedy zmiienił się nam kierownik, jest zupelnie inaczej, to kierownik jest opiekunem osób przychodzących na praktykę, staż, ale tak naprawdę niewiele interesuje się taka nową osobą.

Chciałam zapytać czy jest to zgodne z przepisami.
~pracownik ŚDS

Napisano: 14 lip 2011, 12:49

Nie ma przepisów- ma to być osoba kompetentna. Kierownik może być opiekunem, Wasz najwyraźniej ma mało swojej pracy , albo jest tak rzetelny, uważa że on to zrobi najlepiej.
~ mirka

Napisano: 14 lip 2011, 22:48

u nas zarządza samodzielnie ale są to osoby po znajomości i jest tylko z nimi problem
~zofia

Napisano: 18 lip 2011, 18:37

U nas pracownik socjalny ma przydzieloną taką osobę. Natomiast kierownik delikatnie i umiejętnie nadzoruje pracownika i osobę na praktyce, czy stażu.
~BEATA

Napisano: 18 lip 2011, 20:26

i słusznie.
~ agata

Napisano: 27 lip 2011, 18:14

Opiekunem praktykanta może być każdy z personelu ŚDS... Ale tę osobę wyznacza kierownik. Pozdrawiam!
~śds. woj. wlkp.

Napisano: 02 sie 2011, 13:39

Czy należą się dodatkowe pieniądze za bycie opiekunem praktykanta lub stażysty?pozdrawiam.
~anna

Napisano: 03 sie 2011, 10:23

nie wiem jak w SDS ale w OPS nic nie dostałam ,a tylko pracy więcej, bo musisz pokazać- przyuczyć a swoje i tak zrobić
~Zyta

Napisano: 03 sie 2011, 16:02

w ŚDS dostałam- kwota zależna od uczelni jaka kieruje studenta, oraz do okresu odbywania praktyki czy stażu, różnie za tydzień 20 zł zdażyło mi się też 80 zł/ osoby.
~karolina

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x