kierownik zarzuca mi że wszystko żle robie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 10 mar 2014, 14:46

Daj cały 108
~Ja

Napisano: 10 mar 2014, 15:04

no jak decyzje wydałaś w styczniu, to do marca już sie zdążyły uprawomocnić, no nie? to po co szum robic, kierownik widocznie nie ma co robic to się czepia szczegółów.Te decyzje co już wydane to juz niech takie beda, a w nowych dopisuj130 KPA niech kierownik sie cieszy, w końcu w ustawie jest zapis - ze wniesienie odwołania od decyzji nie wstrzymuje jej wykonania
~prawdziwe zzz

Napisano: 10 mar 2014, 15:25

Nie rozumiem po co te paragrafy, a raczej zapisy. Wystarczy przeczytać art.7 ust.8. Z niego jasno wynika, że trzeba zapłacić w ustawowym terminie niezależnie czy rzekomo prawomocna czy nie, czy nadaliśmy rygor czy nie i czy napisaliśmy czy nie.
No nie?
~jh

Napisano: 10 mar 2014, 15:36

no nie...
wydanie decyzji to nie to samo co jej realizacja. jesli nie nadasz rygoru natychmiastowej wykonalności to zgodnie z przepisami nie mozna jej realizować dopóki sie nie uprawomocni. wiec jesli robisz decyzje 6 marca to nie licz ze do wypłaty na 10 pójdzie!!
jesli chcesz moc ja tak szybko realizować to podajesz 108 KPA.
a art. 130 KPA mówi, że
Art. 130. § 1. Przed upływem terminu do wniesienia odwołania decyzja nie ulega wykonaniu.
§ 2. Wniesienie odwołania w terminie wstrzymuje wykonanie decyzji.

Wyobraź sobie 6 marca dałąś decyzje o dodatku 200 zł, i wypłacasz ją 10 marca.
11 marca strona składa odwołanie od niej (bo moze). SKO uchyli ci ta decyzję bo zawsze moze coś znaleźć i dopiero w maju wydasz ty decyzje w tej sprawie.

~@@@

Napisano: 10 mar 2014, 15:41

ja daje art. 108 § 1
~Bożena

Napisano: 10 mar 2014, 15:46

Podtrzymuję swoje zdanie, ~@@@ nie ma dobrych argumentów przeciw.
Z tym SKO nie widzę problemu. Jak tylko nowa decyzja, to zaraz dopłacamy różnicę i po problemie (przecież nigdy nie wyjdzie mniej).
~jh

Napisano: 10 mar 2014, 15:48

oj mądre głowy a ustawę o DM czytali art 7 pkt 8 ?
8. Wniesienie odwołania od decyzji, o której mowa w ust. 7, nie powoduje wstrzymania wypłaty tego dodatku. Odwołanie wnosi się do samorządowego kolegium odwoławczego za pośrednictwem organu, który wydał tę decyzję.

a więc żadnych cudów wianków z KPA nie musisz uczynić jeśli przepis szczególny ci to już reguluje
~małe ww

Napisano: 10 mar 2014, 15:53

Dziękuję za wsparcie, a ten przepis właśnie był w moim poście.
~jh

Napisano: 10 mar 2014, 16:35

jednym słowem masz tłuka kierownika ..... niech się douczy ;)
~małe ww

Napisano: 11 mar 2014, 11:46

czyli nie musza byc uprawomocnione decyzje do wypłaty???
~Ani

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x