kierownik zespołu opiek rehab.

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~aga

kierownik zespołu opiek rehab.

Post autor: ~aga »

Witam. jakie wymogi /kwalifikacje/ powinien mieć kierownik DPS działu opiekuńczo terapeutycznego
~wera

Re: kierownik zespołu opiek rehab.

Post autor: ~wera »

wyższe wykształcenie, staż pracy w pomocy społecznej ( 5 lat) , oraz odpowiednie cechy charakteru .
~aga

Post autor: ~aga »

Ok. ale jaki kierunek wykształcenia? Czy to ma być medyczne i coś jeszcze
~kingulinek

Post autor: ~kingulinek »

Specjalizację z organizacji pomocy społecznej.
~wera

specjalizację z organizacji pomocy społecznej musi mieć dyrektor a nie kierownik , po prostu wyższe wykształcenie nie wazne jakie i staż w pomocy społecznej
~adele

Post autor: ~adele »

kierownik nie musi posiadać wyższego wykształcenia. Wyższe wykształcenie może pomóc ale nie jest wymóg konieczny. Powinien mieć natomiast pojęcie o tym czym ma kierować .
A przede wszsytkim mieć do tego predyspozycje i odpowiednie cechy charakteru ale to już moje zdanie. Znam osobę na stanowisku kierowniczym, która jest totalną pomyłką i nie powinna wogóle się znależć na tym stanowisku.
~wera

Ubiegając się o stanowiska kierownicze urzędnicze niestety musisz mieć wyższe wykształcenie.
ODPOWIEDZ